J. Grinbergo atminimo rankinio turnyre – septynių šalių rinktinės

  • Teksto dydis:

Spalio 28-30 dienomis Vilniuje rengiamas trečiasis tarptautinis Lietuvos rankinio patriarcho Janio Grinbergo atminimo rankinio turnyras. Tris dienas „Tauro“ sporto mokykloje (Žygio g. 46) ir Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) didžiojoje sporto salėje (Studentų g. 39) vyksiančiose varžybose dalyvaus septynių šalių – Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Suomijos ir Lietuvos vaikinų bei merginų jaunių rinktinės. Iš viso rungtyniaus 14 komandų.

18-mečių merginų grupėje žais Latvijos, Lenkijos pirmoji ir antroji bei Lietuvos rinktinės, o 16-mečių merginų grupėje – Baltarusijos, Estijos, Rumunijos ir Lietuvos rankininkės. 

18-mečių vaikinų grupėje jėgas išmėgins Rumunijos ir Lietuvos rinktinės. Jos sužais dvejas rungtynes. 16-mečių vaikinų grupėje rungtyniaus Latvijos, Lenkijos, Suomijos ir Lietuvos komandos. 

„Turnyrą rengiame trečius metus iš eilės. Džiaugiamės, kad komandos mielai nori atvykti. Šiemet pirmą kartą varžybose išvysime Rumunijos atstovus. Šios šalies rankinio mokykla labai stipri, todėl rungtynės su Rumunijos jaunimu bus labai naudingos tiek Lietuvos, tiek kitų šalių komandoms“, – sakė turnyro sumanytojas, Lietuvos rankinio teisėjų asociacijos prezidentas Grigorijus Gutermanas. 

„Tauro“ sporto mokykloje penktadienį varžybos vyks nuo 12 val., o šeštadienį ir sekmadienį – nuo 10 val. LEU didžiojoje sporto salėje jaunieji rankininkai penktadienį rungtyniaus nuo 14 val., o šeštadienį ir sekmadienį – nuo 10.30 val.

Penktadienį 17.40 val. LEU didžiojoje sporto salėje Vilniaus vyrų rankinio komanda „VHC Šviesa“ sužais draugiškas rungtynes su Rumunijos 18-mečių vaikinų rinktine. 

Pirmame turnyre dalyvavo šešių, o antrame – penkių šalių komandos. 

J. Grinbergas – vienas Lietuvos rankinio pradininkų, rankinio ir krepšinio treneris, teisėjas, sporto darbuotojas, oficialus Tarptautinės rankinio federacijos (IHF) atstovas olimpinėse žaidynėse Miunchene, Monrealyje, Maskvoje, Los Andžele, Seule, Barselonoje, Atlantoje ir Sidnėjuje, buvęs Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) generalinis sekretorius, Lietuvos rankinio federacijos prezidentas, garbės prezidentas. Jis buvo vadinamas Lietuvos rankinio tėvu.

„Su Janiu bendravome labai daug metų. Kartu dirbome, vykdėme varžybas, keliavome į olimpines žaidynes ir pasaulio čempionatus. Neįtikėtinas darbštumas, atkaklumas, diplomatiškumas, kūrybiškumas, gebėjimas suderinti daugybės žmonių galimybes ir interesus padarė Janį vienu įtakingiausių pasaulio rankinio veikėjų. Šiandien jo patarimus, pamokymus, gyvenimo epizodus perteikiu jaunesniems rankinio teisėjams. Janis yra žmogus, padaręs didžiausią įtaką mano gyvenime, ir daro ją iki šiol, nors jau nėra su mumis“, – sakė G. Gutermanas. Jis pažinojo J. Grinbergą nuo 1966-ųjų ir iki pat patriarcho mirties išliko jo bendražygis. Liepojoje gimęs latvio ir lietuvės sūnus J. Grinbergas anapilin iškeliavo 2013 m. kovo 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių