J. Eigminas: dar nė karto gyvenime nesijaučiau toks stiprus psichologiškai

  • Teksto dydis:

Juozas Eigminas pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionato šuolių į tolį finale (T13) užėmė aukštą aštuntą vietą, bet iškart po pasirodymo atskleidė, kad tikslo nepasiekė.

Lietuvos sportininkas nušoko 6 metrus 6 centimetrus ir pademonstravo geriausią šio sezono rezultatą. Vis dėlto J. Eigminui pritrūko 19 centimetrų iki asmeninio rekordo, todėl lengvaatletis savo rezultatu Londono olimpiniame stadione nebuvo visiškai patenkintas ir kalbėjo apie neišnaudotas galimybes.

„Kalbant nuoširdžiai, jaučiu liūdesį, nes nepagerinau asmeninio rezultato. Pavyko pasiekti tik geriausią šio sezono rezultatą. Bet sakoma, kad sportininko karjera be nesėkmių yra neįmanoma. Sporte – kaip ir gyvenime: viskas kyla aukštyn arba leidžiasi žemyn. Liūdesys yra, bet pozityvumas jį permuša“, – iš karto po pasirodymo mintimis apie rezultatą dalinosi J. Eigminas.

Vis dėlto 20-metis šiaulietis po starto rado ir kuo pasidžiaugti. Lietuvos lengvaatlečiui tai buvo antrosios planetos pirmenybės. J. Eigminas prisipažino Londone jautęsis tvirčiau nei prieš dvejus metus Katare. J. Eigminas atskleidė, kad stiprybės jam suteikė studijos Šiaulių universitete: žinios ir darbas su savimi.

„Dar nė karto gyvenime nesijaučiau taip stipriai psichologiškai. Jokio jaudulio. Vien tik nusiraminimas ir sportinis užsidegimas. Supratau, kad kūnas turi būti galingas, o protas atsipalaidavęs. Protas turi būti blaivus ir aiškus. Psichologinis progresavimas labai didelis. Iš sportinės pusės, bėgimas geresnis ir viskas geriau, bet tiesiog dar reikia laiko ir darbo. Bet rezultatų dar tikrai bus“, – neabejojo sportininkas.

Lietuvos lengvaatletis liko sužavėtas Londono olimpiniu stadionu ir publika, prisipažino dar niekada savo gyvenime nesivaržęs tokioje puikioje atmosferoje, kurioje jautė žiūrovų palaikymą.

„Pasaulio čempionatai 2015 m. Katare ir šiemet Didžiojoje Britanijoje visais atžvilgiaus skiriasi kaip naktis ir diena. Pirmiausiai – stadionas. Šis stadionas olimpinis, todėl nėra ką lyginti su Kataro stadionu. Antra – žiūrovų palaikymas. Žmonės visai kitaip žiūri. Ateina, ploja tau. Skirtumas didelis. Londone viskas žymiai geriau“, – planetos pirmenybes Dohoje ir Londone lygino J. Eigminas.

Jaunas sportininkas neslepia, kad didžiausia jo svajonė ir tikslas – 2020 m. Tokijo parolimpiada.

„Taip, Tokijas visą laiką mano galvoje. Jeigu Dievas duos, gal pavyks. Aš dirbsiu ir įdėsiu šimtą procentų savęs“, – ryžtą demonstravo J. Eigminas.

Pasaulio čempionu šioje rungtyje tapo Kubos sportininkas Luisas Gutierrezas, nušokęs 7 metrus 40 centimetrų ir pasiekęs čempionato rekordą. Sidabrą iškovojęs bulgaras Radoslavas Zlatanovas įveikė 6 metrų 88 centimetrų ribą. Bronza atiteko amerikiečiui Isaacui Jeanui-Paului, nušokusiam 6 metrus 84 centimetrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių