Ištvermės jojimo varžybose JAV – lietuvės pergalė

  • Teksto dydis:

Neseniai Ehrhardt mieste (Pietų Karolina, JAV) vykusiose ištvermės jojimo varžybose geriausiai pasirodė ir pirmą vietą užėmė viena labiausiai patyrusių mūsų šalies raitelių laikoma Alisija Zabavska. 120 km atstumą jį įveikė per mažiau nei 8 minutes ir aplenkdama savo varžovus užsitikrino aukštą vietą bendrame reitinge.

„Ištvermės jojimas reikalauja abipusio žirgo ir raitelio supratimo, didelio žinių bagažo ir intensyvaus pasiruošimo. Džiaugiamės, jog jau ne vienerius metus Amerikoje gyvenanti sportininkė demonstruoja puikius rezultatus ir garsina Lietuvos vardą už Atlanto“, – teigė Lietuvos žirginio sporto prezidentas Gediminas Gutkauskas.

CEI2* 120 km yra antra pagal sudėtingumą distancija ištvermės jojimo sporte, reikalaujanti ypatingai daug tiek raitelio, tiek žirgo pasiruošimo bei jėgų. Tai rungtynės su laiku, kuriose patikrinamas žirgo greitis ir ištvermė, taip pat išbandoma raitelio orientacija bei gebėjimas jausti savo žirgo galimybes.

Teksaso valstijoje (JAV) gyvenanti ir besitreniruojanti A. Zabavska turi net kelis perspektyvius žirgus, kurie palaipsniui ruošiami sudėtingiausiai, 160 km ilgio, ištvermės jojimo distancijai.

„Labai tikimės, kad jai pavyks tinkamai pasiruošti ir sudalyvauti 2018 metais JAV vyksiančiose Pasaulinėse žirginio sporto žaidynėse (FEI World Equestrian Games – aut. pastaba). To jai ir linkiu”, – sakė G. Gutkauskas.

Šiuo metu Pasaulio ištvermės jojimo duetų reitinguose A. Zabavska su žirgu Hidden Assetts užima 358 vietą, po jos, 1400 pozicijoje, Gabrielė Mateikaitė su žirgu Sahim R, 2708 pozicijoje – Danguolė Lastauskaitė ir Hiatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VIRGINIJUS

VIRGINIJUS portretas
Tikrai reaktyvinis"pegasas", gerus žirgus augina....

Romualdas

Romualdas portretas
Tam žirgui tikriausiai šiknoje įmontuotas raketos variklis.Kaip negėda spausdinti tokias nesamones.

Romualdas

Romualdas portretas
Tam žirgui tikriausiai šiknoje įmontuotas raketos variklis.Kaip negėda spausdinti tokias nesamones.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių