Istorinis triumfas: Serena Williams „Australian Open“ finale pranoko seserį Venus

  • Teksto dydis:

Antroji pasaulio raketė Serena Williams iškovojo 23-ią „Didžiojo kirčio“ titulą ir galiausiai aplenkė legendinę Vokietijos tenisininkę Steffi Graf.

35-erių metų amerikietė šeštadienį vykusiame „Australian Open“ čempionato finale 6:4, 6:4 nugalėjo metais vyresnę sesę Venus Williams.

Serena ir Venus Williams viena prieš kitą „Didžiojo kirčio“ turnyre stojo pirmą kartą nuo 2009 metų. Kaip ir tąmet vykusiame Vimbldono finale, Melburne triumfavo antroji pasaulio raketė.

Nors kartkartėmis susidurdavo su sunkumais, S.Williams pratęsė įspūdingą seriją – 35-erių amerikietė dar nėra pralaimėjusi nė vieno „Didžiojo kirčio“ mačo, laimėjus pirmą setą.

„Australian Open“ čempione S.Williams tapo jau septintą kartą karjeroje. Apskritai amerikietei tai buvo jau 23-ias „Didžiojo kirčio“ titulas. Pagal šį skaičių antroji pasaulio raketė aplenkė legendinę vokietę Steffi Graf.

Negana to, kad pamušė rekordą, S.Williams pirmadienį susigrąžins ir pirmosios pasaulio raketės titulą, kurį vokietei Angelique Kerber užleido praeito sezono pabaigoje.

Serena taip pat tapo vyriausia „Didžiojo kirčio“ turnyro čempione Atvirojoje eroje (nuo 1968 metų, kai turnyruose leista dalyvauti ne tik mėgėjams, bet ir profesionalams).

Be 2000 WTA reitingo taškų, S.Williams taip pat atiteko 3,7 mln. Australijos dolerių. Venus tenkinosi 1300 taškų ir 1,9 mln. dolerių.

Dvikovos eiga:

Rezultatas: Serena Williams – Venus Williams 6:4, 6:4

1 ir 2 geimai. Mačą seserys pradėjo pralaimėdamos savo padavimus – 1:1.

3 geimas. Trys geimai – trys „break'ai“. Venus Williams ir vėl nesugebėjo apginti savo padavimų. Serena pirmauja 2:1 ir stos atlikti padavimų.

4 geimas. Net tris dvigubas klaidas geime padariusi Serena Williams antrą kartą iš tiek pat galimų pralaimi savo padavimus – 2:2.

5 geimas. Venus Williams sužaidė puikiai ir pirmą kartą mače laimėjo savo padavimus.

6 geimas. Serena Williams sesei atsako tuo pačiu – pirmąkart dvikovoje laimėtais padavimais.

7 geimas. Venus Williams paduodama pirmavo 30:15, bet tuomet pralaimėjo tris taškus iš eilės ir geimą. 4:3 pirmaujanti S.Williams stos atlikti padavimų.

8 geimas. Sereną Williams nuo laimėto seto teskiria vienas geimas – 5:3.

9 geimas. Venus Williams nepasiduoda, tačiau Serena savo padavimais gali laimėti pirmą setą – 5:4.

10 geimas. Puikiais padavimais Serena Williams sau pasidovanojo pirmą setą – 6:4.

Antras setas

Pirmas geimas. Venus Williams antrą setą pradėjo užtikrinta padavimų serija – 1:0.

Antras geimas. Serena Williams taip pat laimi savo padavimus – 1:1.

Trečias geimas. Atsilikdama 0:40 Venus Williams sugebėjo laimėti penkis taškus iš eilės ir apginti savo padavimus.

Ketvirtas geimas. Serena Williams lygina rezultatą – 2:2.

Penktas ir šeštas geimai. Tenisininkės toliau nepalūžta paduodamos – 3:3.

Septintas geimas. Nuostabiai varžovės padavimus priėmusi S.Williams laimėjo sesės padavimų seriją ir išsiveržė į priekį 4:3.

Aštuntas geimas. Puikūs padavimai S.Williams priartino prie septinto „Australian Open“ čempionės titulo ir pirmosios pasaulio raketės vardo – 5:3.

Devintas geimas. Venus Williams dar nepasiruošusi kelti baltą vėliavą – 4:5.

Dešimtas geimas. Serena Williams laimėjo savo padavimus ir septintą kartą tapo AO čempione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sirgalius

Sirgalius portretas
Nu taip, meldoniju litrais geria, pati prisipazino, kur tau iki finalo neateis! Cia gi amerikone, jai viskas galima, kai tuo paciu metu pas kitus nors miligrama suras - busi pajuodintas visam gyvenimui... Cia ne sportas jau, o politika, ne sportininkai, o zombiai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių