Įsteigta Nacionalinė moksleivių krepšinio asociacija

Praėjusią savaitę 27 krepšinio (sporto) mokyklos, sporto centrai ir klubai išreiškė savo valią steigti Nacionalinę moksleivių krepšinio asociaciją (NMKA), pasirašydami Steigiamąją asociacijos sutartį.

Pagrindiniai kuriamos asociacijos tikslai yra sutelkti Lietuvos Respublikos krepšinio (sporto) mokyklas, sporto centrus ir klubus į Asociaciją bendrai veiklai bei kelti jų autoritetą, ugdyti aukštos kvalifikacijos, visapusiškai išsilavinusius krepšininkus, ruošti juos įvairaus amžiaus Lietuvos krepšinio rinktinėms, spręsti moksleivių užimtumo klausimus, dalyvauti prevencinėse programose, atstovauti ir ginti Asociacijos narių interesus visose valstybės ir savivaldybių įstaigose, įmonėse, organizacijose ir kt.

Įsteigus Asociaciją, krepšinio (sporto) mokyklos, sporto centrai ir klubai įgytų realius svertus patiems spręsti opiausias bei labiausiai rūpimas problemas ir klausimus bei priimti optimaliausius sprendimus. Asociacija, kaip juridinio asmens forma, yra palankesnė dalyvauti įvairių įstatymų projektų teikime ir svarstyme (pavyzdžiui, dėl moksleivio užklasinės veiklos krepšelio skyrimo sporto ir kultūros įstaigoms, sporto įstatymo, labdaros ir paramos įstatymo ir pan.).

Ši Asociacija svariai prisidės ir prie Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomojo Komiteto priimto sprendimo „Dėl viešosios įstaigos „Lietuvos moksleivių krepšinio lyga" valdymo optimizavimo". Naujai kuriama Asociacija vienareikšmiškai pasisako už konstruktyvų ir pagarba bei pasitikėjimu paremtą bendradarbiavimą su visomis krepšinio ir sporto organizacijomis, institucijomis.

Remiantis pasirašyta sutartimi, pirmadienį Vilniuje buvo sušauktas NMKA Steigiamasis susirinkimas, kurio metu patvirtinti NMKA įstatai, išrinktas Asociacijos vykdantysis direktorius bei aštuoni Vykdomojo Komiteto nariai.


Šiame straipsnyje: NMKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių