Įspūdingiausi įvykiai bokso pasaulyje 2012 m.

Iki 2012 m. pabaigos likus vos keletai dienų, populiaru sudarinėti įvairius įspūdingiausių metų epizodų sąrašus. Bokso apžvalgininkas Markas Havey pateikė savo versiją pernai įvykusių svarbiausių šios sporto šakos įvykių. Pateikiame laureatus 5 kategorijose.

Metų nuvylimas. Timothy Bradley (29-0) prieš Manny Pacquiao (54-5-2). Ši dvikova sukėlė daugiau diskusijų nei bet kuri kita besibaigiančių metų kova. Ji įsiutino bokso pasaulį, kuris matė, kaip filipinietis M.Pacquiao dominavo prieš savo gerokai jaunesnį varžovą, bet teisėjai pergalę skyrė T.Bradley.

Metų nokautas. Po to, kai žiauriai nokautavo plieninio smakro savininką ir geriausią dešimtmečio kovotoją M.Pacquiao, šios kategorijos laureatu pripažįstamas Juanas Manuelis Marquezas (55-6-1). 3 prieš tai vykusiose šių boksininkų akistatose meksikietis nesugebėjo net pasiųsti į nokdauną savo grėsmingojo varžovo. Abu siekė nokautuoti oponentą ketvirtajame susitikime, o J.M.Marquezas buvo tas, kuriam tai pavyko. Tai nebuvo eilinis nokautas. Filipinietis ant žemės išbuvo daugiau nei minutę.

Metų kova. Sergio Martinezas (50-2-2) prieš Julio Cesarą Chavezą jaunesnįjį (46-1-1). Pagrindinė priežastis, M.Havey teigimu, yra ta, kad jis nemanė, jog ši kova kada nors apskritai įvyks. O ir pati dvikova nebuvo nuvilianti. S.Martinezas dominavo 11 raundų, bet paskutiniojoje atkarpoje J.C.Chavezas atidavė paskutiniąsias jėgas ir stipriai sužeidė argentinietį. Visgi Meksikos kovotojas buvo pelnytai nugalėtas.

Metų raundas. Tai ir vėl yra S.Martinezas prieš J.C.Chavezą. Paskutiniajame raunde argentinietis svyravo ir netgi, būdamas stipriai sužeistas, atsidūrė ant žemės. J.C.Chavezas buvo taip arti to, kad išplėštų pergalę iš pralaimėjimo nasrų, bet šiam scenarijui nebuvo lemta išsipildyti. M.Havey teigimu, iš visų šiemet matytų raundų, šis sukėlė daugiausiai emocijų ir privertė šaukti garsiausiai.

Metų kovotojas. Tai buvo sunkus sprendimas. M.Havey mąstė apie 2 kandidatūras. Pirmoji buvoAndre Wardas (26-0) po jo visiško dominavimo ir nokauto 10-ajame raunde prieš Chadą Dawsoną(31-2). Bet dėl fakto, kad pastarasis leidosi į sau neįprastą svorio kategoriją ir kovoje buvo neaktyvus, šis sprendimas atrodė ne visai teisingas.

Apsistota buvo ties Carlu Frochu (30-2). 2011 m. jis buvo nugalėtas A.Wardo, bet sugrįžo ir turėjo puikius 2012-uosius. Iš pradžių C.Frochas gražiai nokautavo IBF 2-ojo vidutinio svorio (iki 76,2 kg) čempioną Lucianą Bute (31-1). Daugelis manė, kad britui tai nepavyks ir pranašavo jo karjeros pabaigą. Bet C.Frochas visiems įrodė, kad jie klydo, ir nokautavo iki tol nepralaimėjusį čempioną 5-ajame raunde.

Po to C.Frocho laukė lengvesnė kova prieš Yusafą Macką (31-5-2). Britas anksti parodė savo galią ir nokautavo oponentą 3-iajame raunde.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių