Įspūdinga sezono pabaiga: A. Murray finale nepabūgo ir N. Džokovičiaus

  • Teksto dydis:

Geriausias pasaulio tenisininkas Andy Murray Didžiajai Britanijai padovanojo dar vieną šventę – škotas pirmą kartą karjeroje sezoną baigs kaip pirmoji pasaulio raketė. A.Murray baigiamojo sezono turnyro „ATP World Tour Finals“ finale nepabūgo ir į geriausią savo formą sugrįžti bandančio 29-erių serbo Novako Džokovičiaus, kurį A.Murray sekmadienį patiesė užtikrintai – 6:3, 6:4.

Pirmąjį setą tenisininkai pradėjo užtikrintai skindami savo padavimus, bet rezultatui esant 3:3 A.Murray laimėjo tris geimus iš eilės ir setą.

Antroje dalyje pirmoji pasaulio raketė N.Džokovičių pradėjo maitoti. 29-erių A.Murray „break point’ais“ pasinaudojo pirmame ir penktame geimuose bei šventė užtikrintą pergalę.

A.Murray tai buvo jau 24-a pergalė ir penktas titulas iš eilės. Paskutinį kartą geriausias pasaulio tenisininkas pralaimėjimą patyrė rugsėjo 7 dieną „US Open“ čempionate.

Kadangi grupėje iškovojo visas tris pergales, „ATP World Tour Finals“ turnyre A.Murray iš viso pelnė 1500 ATP reitingo taškų ir beveik 2,4 mln. JAV dolerių.

„ATP World Tour Finals“ turnyro čempionu A.Murray tapo pirmą kartą karjeroje. Iki šiol „02“ arenoje britas nebuvo pasiekęs net finalo.

Jei būtų pralaimėjęs finale, A.Murray būtų praradęs ir pirmos pasaulio raketės titulą, kurį pirmą kartą karjeroje iškovojo prieš kelias savaites vykusiame Paryžiaus „Masters“ turnyre.

Sezoną pirmoje reitingo vietoje per visą istoriją baigė tik septyniolika skirtingų tenisininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių