Išlaidos 2014 metų Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms sudarys 214 milijardų rublių

Rusijos prezidento Vladimiro Putino teigimu, pasiruošimas 2014 metų Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms ateinančių metų vasario mėnesį sudarys 214 milijardų rublių.

"Iš viso pasirengimui kitų metų žiemos olimpiadai Sočyje bus išnaudota 214 milijardų rublių. 100 milijardų iš jų - Rusijos valstybės skirtos lėšos, o 114 milijardų - rėmėjų indėlis. Dar daugiau pinigų bus išnaudota vietovės infrastruktūros tobulinimui",- trečiadienį interviu Rusijos pirmajam televizijos kanalui bei AP naujienų agentūrai teigė Rusijos prezidentas.

Pasak V.Putino, sporto objektams Rusija išleidžianti ne daugiau pinigų nei bet kuri valstybė. "Mūsų valstybė, galbūt, investavo daugiau pasirengimui olimpiadai, tačiau tikrai ne daugiau nei bet kuri šalis į savo olimpinius objektus",- tvirtino prezidentas.

Jo teigimu, lėšos, skirtos Sočio infrastruktūrai ir objektams, vietos gyventojams tarnaus ne vieną dešimtmetį po 2014 metų žiemos olimpiados.

"Mes tai darėme sąmoningai. Darėme tam, kad Rusijos pietinė dalis, nors pati šalis esanti pakankamai Šiaurėje, būtų patraukli ne tik olimpiados dienomis, bet ir dešimtmečius po žaidynių. Siekėme, jog mūsų piliečiai neišvyktų poilsio į Turkiją, Europą ar Italiją, o paliktų savo pinigus čia. Pakankamai gerų oro sąlygų regionas suteikia galimybę mūsų žmonėms pilnavertiškai ilsėtis visus metus. Tai padaryti mes galėjome ir be Sočio žiemos olimpiados. Manau, jog mane suprasite. Padaryti tai, ką jau atlikome Sočyje būtų buvę sudėtinga dėl riboto šalies biudžeto. O štai kuomet olimpinės žaidynės, mums privalu daryti tą, kitą, penktą-dešimtą",- tvirtino Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mbt leather shoes women

mbt leather shoes women portretas
mbt outlet shoes Išlaidos 2014 metų Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms sudarys 214 milijardų rublių | KaunoDiena.lt

moncler outlet wien

moncler outlet wien portretas
moncler outlet erfahrungen Išlaidos 2014 metų Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms sudarys 214 milijardų rublių | KaunoDiena.lt

moncler outlet online

moncler outlet online portretas
moncler rod down jacket black Išlaidos 2014 metų Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms sudarys 214 milijardų rublių | KaunoDiena.lt
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių