Įsibėgėjusio R. Berankio kelyje – 29-a pasaulio raketė S. Querrey

Treniruotės su geriausiu pasaulio tenisininku Novaku Djokovičiumi, panašu, grąžino Ričardui Berankiui pasitikėjimą savo jėgomis.

Po daugiau nei pusės metų pertraukos – nuo „Australian Open“ sausį – 23-ejų lietuvis tame pačiame turnyre laimėjo tris mačus iš eilės.

JAV vykstančiame „ATP 250“ serijos „Winston-Salem Open“ turnyre R.Berankis jau pateko į ketvirtfinalį, kuriame į kovą stos prieš 25-erių amerikietį Samą Querrey.

Jis geriausių pasaulio tenisininkų reitinge yra 29-as, o R.Berankis, iki šio turnyro laimėjęs vos 2 mačus iš paskutinių 13-os, 126-as.

Tiesa, S.Querrey, praeityje užkopęs ir iki 17-os ATP reitingo vietos, šiemet nedemonstruoja geriausios savo sportinės formos. Jis nė viename turnyre neįveikė trijų varžovų iš eilės.
„Winston-Salem Open“ aštuntfinalyje S.Querrey išgyveno tikrą dramą – apsigynė nuo penkių match-point‘ų ir 4:6, 7:6(4), 7:6(10) palaužė 32-ejų suomį Jarkko Niemineną (ATP 40).
„Aš tikrai savimi didžiuojuosi, kad sugebėjau nugalėti“, – teigė 198 cm ūgio amerikietis, kurio nuo dramatiško trilerio neišgelbėjo ir 19 atliktų eisų.

„Jaučiuosi gerai. Šiame mače jau žaidžiau daug geriau nei pirmame ir tikiuosi, kad kitame (su R.Berankiu, – SportIN.lt) jausiuosi dar geriau“, – pridūrė S.Querrey.

Net 23 cm žemesnis R.Berankis nėra jam nepažįstamas varžovas. Pernai Los Andžele vykusiame kito „ATP 250“ serijos turnyro finale S.Querrey nugalėjo lietuvį rezultatu 6:0, 6:2.
Vargu, ar ir šį kartą amerikiečiui bus taip pat lengva. Mat tada R.Berankis žaidė pirmajame tokio lygio turnyro finale, tad jaudulys tikrai neleido pademonstruoti lietuviui visų savo sugebėjimų.
Tuo tarpu „Winston-Salem Open“ turnyre R.Berankis įsibėgėjo. Po sunkios pergalės 7:6 (7:3), 6:4 pirmajame rate prieš Kenny De Schepperį (ATP 71), vėliau lietuvis žaidė tik užtikrinčiau – 6:4, 6:4 įveiktas Denisas Kudla (ATP 105) ir, paskutiniame mače, 6:3, 6:3 – Roberto Bautista Agutas (ATP 64).

Verta pažymėti, kad antrajame rate R.Berankio varžovu turėjo būti pirma turnyro raketė Tomašas Berdychas (ATP 6), tačiau čekas dėl traumos atsisakė dalyvauti turnyre.

Ilgai ATP reitingo taškų badą kentęs R.Berankis „Winston-Salem Open“ turnyre jau uždirbo 45-is taškus, o pergalė prieš S.Querrey pridėtų dar tiek pat ir leistų priartėti prie primojo ATP 100-uko.
„Winston-Salem Open“ turnyras, kurio prizinį fondą sudaro 575,250 tūkst. JAV dolerių, yra paskutinis prieš rugpjūčio 26 – rugsėjo 9 dienomis vyksiantį „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrą „US Open“.


Šiame straipsnyje: Ričardas BerankisATPtenisas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių