Irklavimo komanda manevruoja – olimpinių prizininkų duetų nebeliko

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Trakuose vyko Lietuvos irklavimo rinktinės atrankos regata, po kurios nacionalinės komandos konsultantas Giovanni Postiglione su trenerių komanda apsisprendė dėl ekipos, kuri dalyvaus Europos čempionate (gegužės 26-28 dienomis vyks Račicėse, Čekijoje), sudėties.

Nuspręsta, kad vienvietę Senojo žemyno pirmenybėse irkluos Armandas Kelmelis, porinę dvivietę – Martynas Džiaugys ir Saulius Ritteris, porinę keturvietę – Dovydas Nemeravičius, Mindaugas Griškonis, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius, o moterų varžybose vienviete startuos Milda Valčiukaitė.

Kaip žinia, M.Valčiukaitė liko viena valtyje, kai iš sportinę karjerą netikėtai nusprendė sustabdyti pernai dviviete olimpinę bronzą iškovojusi Donata Vištartaitė-Karalienė.

Olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire sidabrą iškovoję S.Ritteris ir M.Griškonis šįkart Europos pirmenybėse plauks skirtingose įgulose.

Europos čempionate šiemet dalyvaus ir vyrų keturvietė be vairininko, bet sėsti į ją kol kas pretenduoja 5 sportininkai, o sprendimas dėl tikslios komandos sudėties bus priimtas po pasaulio taurės 1-ojo etapo (gegužės 5-7 dienomis vyks Belgrade, Serbijoje).

Serbijos sostinėje Lietuvos komandos atrodys kitaip nei Europos čempionate. Pasaulio taurės 1-ajame etape vienvietes irkluos M.Valčiukaitė, Dominykas Jančionis ir Žygimantas Gališanskis, porinės divietes – M.Griškonis ir S.Ritteris bei Giedrius Bieliauskas ir A.Kelmelis, o porinę keturvietę – D.Nemeravičius, M.Džiaugys, R.Maščinskas ir A.Adomavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių