Įpusėjus motociklų sporto sezonui – kylanti įtampa

  • Teksto dydis:

Birželiui einant į pabaigą, įpusėjo ir motociklininkų sporto sezonas. Šiais metais startavęs ir didžiausio dėmesio sulaukęs „Baltic Motorcyclists Association“ organizuojamas čempionatas ir toliau keliauja po Baltijos šalis: šeštadienį praūžęs Kačerginėje, liepos 6-7 dienomis keliasi į Estijos „Auto24ring“ trasą Pernu mieste.

Egzaminai sportininkų nebaido

100 licencijų turinčių sportininkų Baltijos šalyse vienijanti „BMA“ asociacija taško dar nededa: komandos siekis – augti toliau, populiarinant saugaus sporto ir bendravimo ne tik tarp klubų, bet ir tarp šalių idėją. Kaip teigia „BMA“ įkūrėjai, viskas – saugaus sporto vardan.

Norinčių atsikratyti streso ir įtampos saugiai besivėžinant trasą skaičius nuolat didėja, o taikoma „BMA“ egzaminavimo praktika ne tik patvirtina, kad motociklininkai klausosi ir tobulėja, bet ir padeda užtikrinti saugumą trasoje. Varžybose gali dalyvauti ne paskaitose dalyvavę, bet tik žinias pasitikrinę sportininkai. „BMA“ atstovų teigimu, egzaminas – ne priešas ar trukdis, o papildoma pagalbos sportininkams forma.

Kartu su „Navas racing club“ organizuojami ketvirtadienių treniruočių vakarai Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje puiki galimybė pasiruošti „BMA“ čempionatų etapams. Visus sportininkus motyvuoja ne tik azartas bei greitis, bet ir noras tobulėti. Todėl treniruočių metu organizatoriai pasirūpina laiko matavimo įranga ir motociklininkai patys gali stebėti savo laiko rezultatus. „Mums, kaip organizatoriams, tokios treniruotės padeda pastebėti stipriąsias ir silpnąsias sportininkų vietas, ką reikia akcentuoti per mokymus ir kuriose srityse sportininkams padėti asmeniškai“, – mintimis apie treniruočių naudą dalijosi „Navas racing club“ vadovas Linas Navickas.

„Nemuno žiede“ – čempionato lyderių kovos

Praėjusį savaitgalį kovos virė Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Tai – trečiasis įskaitinis „BMA“ čempionato etapas šį sezoną ir antrasis „Nemuno žiede“. Tendencija nekinta: didesnė dalis sportininkų rinkosi gatvėmis skirtos lakstyti technikos klasėse: „Street-Street“ ir „Street-Superbike“. Tačiau gražių kovų netrūko visų važiavimų metu.

„Street-Street“ įskaitoje aukščiausią apdovanojimų pakylos laiptelį pasiekė ir pirmąjį sezono trofėjų gavo Dominykas Rusonis, aplenkęs antroje vietoje likusį sezono įskaitos lyderį Kornelijų Survilą. Trečioje vietoje liko sparčiai čempionato sezono įskaitoje lyderius besivejantis Tomas Kumštis.

„Street-Superbike“ klasėje, kaip ir dviejų prieš tai vykusių etapų metu, pergalę nuskynė Vadimas Demenetejus, antroje vietoje liko Giedrius Burnovas, o trečioje – Žilvinas Statkevičius. Šios klasės sezono suvestinė atrodo be galo trapi: sportininkus tarpusavyje skiria vos taškas ar du ir likę trys etapai – itin svarbūs.

Pradedančiųjų sportininkų su trasoms skirta technika „C600“ įskaitoje lyderio vietą kol kas užsitikrinęs Laimonas Gumbelevičius, o antrąją - Linas Tarasevičius, absoliučioje čempionato įskaitoje besidalinantis trečiąją vietą su Žilvinu Milašausku: abu sportininkai šiuo metu turi surinkę po 33 taškus. Trečioji vieta „C600“ paskutiniame etape teko Donatui Valaičiui: tai pirmasis sportininko podiumas šį sezoną.

Pažengusiųjų sportininkų „B600“ įskaitoje pirmąją vietą iškovojo ir sezono lyderiu tapo Paulius Lubas, o antrasis podiumo laiptelis teko ir vienintelei etapo moteriai Gretai Paškevičienei: ji sezono įskaitoje šiuo metu užima trečiąją vietą. Galingesne technika ginkluotų sportininkų „B1000“ įskaitoje pirmoji vieta teko Mindaugui Malūkui, vos vienu tašku sezono įskaitoje atsiliekančiu nuo Sergey Panevin. Antroji vieta etape teko Tomui Saltonui, po šio etapo sezono įskaitoje iškopusiam į trečiąją vietą.

Kalendoriuje – apstu renginių

Panašu, kad nedideli taškų skirtumai sportininkams toli gražu neleis atsipalaiduoti. Liepos 6-7 dienomis visi motociklų sporto entuziastai galės pagerinti savo įgūdžius specialių treniruočių metu, tiek dalyvauti „BMA“ čempionato ketvirtame etape. Tai – paskutinysis šio sezono etapas ne Lietuvoje, o Estijos „Auto24ring“ trasoje. Likusieji du etapai liepos ir rugpjūčio mėnesiais suplanuoti Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Be oficialių „BMA“ čempionatų etapų, visus sportininkus organizatoriai kviečia į jau tradicinėmis tapusias ketvirtadienio treniruotes Kačerginėje.

„Kaip ir visada, be mūsų partnerių „Vimota“, „ARV-Auto“, „Dynami:t“, „Kauno dienos“ ar teisėjų klubo „Startas“ ar privačios greitosios „Sidabrilis“ neįvyktų nei vienas mūsų renginys. Didžiausios padėkos –atsakingiems sportininkams, kurie ne tik atvažiuoja į mūsų renginius patys, prikalbina kitus, bet ir nepamiršta pasirūpinti saugumu“.

Daugiau apie būsimus renginius – organizatorių ir „BMA“ čempionato partnerių interneto svetainėje ir jų socialinio tinklapio „Facebook“ paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių