Intriguojantis naujojo 2014-2015 metų Lietuvos grindų riedulio sezono startas

2014-2015 metų V-asis atvirasis Lietuvos grindų riedulio čempionatas prasidėjo dvejomis netikėtomis rungtynių baigtimis - pirmąsias savo dvikovas pralaimėjo stipriausios praėjusio sezono komandos Vilniaus "UV 2003" ir Ignalinos ISK "Vikingas".

Keturiskart Lietuvos čempionai vilniečiai 3:4 (1:1, 1:1, 1:2) nusileido kitai sostinės komandai SK "Ardas", o ignaliniečiai net 1:5 (0:1, 1:2, 0:2) praėjusio čempionato bronziniams prizininkams FLC "Vilnius" riedulininkams.

FLC "Vilnius" pirmąją sezono dvikovą su svečiais iš Ignalinos pradėjo didele sparta, neleisdami pastariesiems tiksliai kurti savo atakas ir žaisti savo įprastu braižu. Prasidėjus 10-ai rungtynių minutei, šalia "Vikingo" vartų kilusia sumaištimi puikiai pasinaudojo "Vilniaus" puolėjas Andrius Orlauskas, tiksliai nukreipęs atšokusi nuo vartininko kamuoliuką į vartus.

Antrojo kėlinuko pradžioje klastingas tolimas suomio Jarrko Roytta smūgis padvigubino vilniečių persvarą, o po dviejų minučių rezultatas tapo jau 3:0 - po Mindaugo Butkaus smūgio atšokusi nuo galinės borto sienelės kamuoliuką į vartus nukreipė Romas Girkontas. Ignaliniečiams įveikti varžovų gynybą pavyko tik įpusėjus rungtynėms. Komandos įvarčių sąskaitą atidarė praėjusio sezono rezultatyviausias komandos žaidėjas Tomas Sinkevičius.

FLC "Vilnius" apsukų nemažino ir trečioje rungtynių dalyje ir dar dukart realizavo sukurtas progas - J.Roytta iš standartinės padėties, po Gintaro Pribušausko perdavimo, pelnė savo antrąjį įvartį, o galutinį rungtynių rezultatą 5:1 užfiksavo komandos kapitonas Edvardas Cirtautas, greitame išpuolyje puikiai pasinaudojęs tiksliu Leonardo Jadkevičiaus perdavimu.

Antroje dvikovoje tarp "UV 2003" ir "Ardo" pirmųjų įvarčių žiūrovams neteko ilgai laukti. Sužaidus 2 min. Jurijaus Kondratovičiaus smūgis išvedė daugkartinius čempionus į priekį 1:0, bet jau po 18 sek. Jonas Bagdonavičius (Tomo Lakštausko rezultatyvus perdavimas) tolimu smūgiu lygina rezultatą 1:1.

Dar kartą "vienuoliai" į priekį išsiveržė 17-ą min. po Jurijaus Jakubovskio pelnyto įvarčio. 21-ą min. greitos kontratakos metu po Edvino Stankevič perdavimo rungtynių rezultatą išlygino Karolis Asanavičius.

Trečiajame kėlinuke jau "Ardas" išsiveržė į priekį 3:2 - 37-ą min. T.Lakštauskas tiksliai smūgiavo į apatinį vartų kampą. Trapi "ardiečių" persvara išsilaikė 2 minutes - pusiausvyrą technišku smūgiu į viršutinį vartų kampą atstatė rezultatyviausias praėjusio sezono žaidėjas, "UV 2003" kapitonas Martynas Karkauskas (J.Jakubovskio rezultatyvus perdavimas).

Iki rungtynių pabaigos likus žaisti tik 1 min., staigiame "Ardo" išpuolyje E.Stankevičius dar kartą išvedė savo komandą į priekį 4:3. Per likusį laiką čempionai rezultato nepakeitė ir V-ąjį savo sezoną pradėjo pralaimėjimu.

V-ame Lietuvos čempionate be minėtų Lietuvos komandų šiemet dalyvaus ir dvi stiprios komandos iš kaimyninių šalių - Latvijos pirmoje lygoje pernai žaidę Rezeknės BJSS ir praėjusio sezono Baltarusijos čempionato bronziniai prizininkai Minsko "Legion".

Minskiečiai savo pirmąsias Lietuvos čempionato rungtynes žais Vilniuje lapkričio 15 dieną (18 val.) SM "Tauras" salėje su ISK "Vikingu", o nuo 19 val. išmėgins jėgas su FLC "Vilnius". Sekmadienį, lapkričio 16 d. (10.30 val.) toje pačioje salėje su kaimynais iš Baltarusijos jėgas išmėgins Vilniaus "Ardas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių