Intriguojančiuose regbio mūšiuose – Šiaulių ir Vilniaus klubų pergalės

  • Teksto dydis:

Savaitgalį prasidėjusiame Lietuvos regbio federacijos (LRF) „Viči“ taurės Šiaurės diviziono turnyre pirmąją pergalę iškovojo vicečempionas Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubas. Šiauliečiai namuose 35:13 (23:3) nugalėjo Kauno „Žalgirio“ ekipą.

Nugalėtojams 15 taškų pelnė Kęstutis Marcišauskas, po 5 – Vytautas Šulskis, Evaldas Štitilis, Daivaras Jonaitis bei Gediminas Marcišauskas.

„Žalgirio“ ekipoje po 5 taškus surinko Tomas Prekevičius bei Kasparas Krasauskas, 3 – Dainius Tamoliūnas.

„Pagrindinis uždavinys buvo laimėti. Jį pavyko įgyvendinti. Žinoma, pamatėme, kur reikia dar padirbėti. Nėra lengva įsivažiuoti po ilgos pertraukos. Jaučiasi, kad rinktinės žaidėjai rungtyniauja kitaip, turi daugiau žaidybinės patirties, bet tai tik sezono pradžia“, – sakė „Vairo-Kalvio“ kapitonas Mindaugas Misevičius.

„Džiaugiuosi pergale. Žaidimo kokybė, kaip pirmoms rungtynėms, nebuvo pati geriausia. Daug emocijų, klaidų. Yra ką pataisyti, bet pavyko pasiekti pergalę, pelnėme nemažai taškų. Nenorėčiau nieko išskirti. Jauni žaidėjai labai sunkiai įsivažiavo į rungtynių tempą, bet jie sunkiai dirba ir artimiausiais metais turėtų dar labiau padėti komandai. Ne paslaptis, kad “Vairo„ ekipoje po truputį vyksta kartų kaita. Tai normalus sportinis procesas“, – pasakojo žaidžiantysis „Vairo-Kalvio“ treneris G.Marcišauskas.

Kitą savaitgalį abi ekipos tarpusavyje žais Kaune. Šiaurės divizione taip pat dalyvauja nugalėtojo titulą ginantis Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas.

Tuo tarpu LRF taurės Pietų divizione įvyko intriguojantis favoritų mūšis. Vilniaus Vingio parko regbio stadione vykusiame susitikime Šiaulių „Šiauliai“ 24:12 (7:3) nugalėjo čempionės titulą ginančią Vilniaus „VRA-Tomostos“ ekipą ir iškovojo antrąją pergalę iš tiek pat galimų.

Šiaulių komandai po 7 taškus pelnė Liudvigas Karnytis bei Dominykas Matuzevičius, po 5 – Donatas Streckis ir Rimantas Zeringis.

Vilniaus komandoje 9 taškais pasižymėjo Eimantas Badaška, 3 – Vilius Lebednikas.

„Pergalę lėmė tikėjimas savimi. Atakose žaidėme sėkmingiau, tik mums koją kišo didelis pražangų skaičius. Vaikinai dirbo nuoširdžiai, pastarąsias dvi savaites į treniruotes rinkosi po 20-30 žmonių. Supratome, kad VRA ekipa yra pagrindinė mūsų priešininkė dėl Pietų diviziono čempionė titulo. Žinoma, nenuvertinant ir kitų priešininkų. Norėčiau padėkoti savo komandai už atsidavimą, pasitikėjimą savimi. Apmaudu, kad tokių gražių ir atkaklių rungtynių per metus sužaidžiama nedaug. O tokiose rungtynėse smarkiai tobulėja abi komandos“ , – kalbėjo „Šiaulių“ treneris R.Zeringis.

„Šiaulių“ ekipa pirmosiose rungtynėse nugalėjo Vilniaus „Geležinį vilką“, o dabar jiems liko akistatos su Panevėžio „Klevo-PRS“ ir Jonavos „Tauro-Skorpiono-Brum Brum“ ekipomis.

„Motyvacijos tikrai nepritrūks. Senai neturėjome tiek daug žaidėjų. Vien į Vilnių atvyko 30 žmonių, todėl dar turime rezervo. Mūsų komandoje yra nemažai tiek jaunų, tiek patyrusių žaidėjų. Gal pavyks kitose rungtynėse leisti pažaisti mažiau rungtyniaujantiems regbininkams, kad įgytų patirties. Gerbiame kiekvieną priešininką ir siekiame vienintelio tikslo – tapti čempionais. O ateityje gal pavyks dalyvauti ir „Top“ lygoje“, – pabrėžė R.Zeringis.

„VRA-Tomosto“ treneris Vidmantas Valys džiaugėsi, kad žiūrovai galėjo išvysti aukšto lygio rungtynes.

„Labiausiai mane pradžiugino žaidimo lygis. Abi komandos yra apylygės ir abi nusipelnė pergalės. Vis dėlto negalima vien tik su patirtimi ateiti į rungtynes ir jas laimėti. Reikia dirbti treniruotėse, o kartais į jas susirenka vos keli žaidėjai. Galima pasitikėti patirtimi, nusiteikti pergalei, bet susižaidimo nebuvo. Buvo daug netikslių perdavimų vien dėl susižaidimo stokos. Nepadėjo mums ir žaidėjo pašalinimas, kuomet varžovai atliko du žeminimus. Kai kuriems žaidėjams reikia nusileisti ant žemės ir sukandus dantis kovoti, o ne kalbėtis su teisėju, – mintimis dalinosi V.Valys. – Žinoma, varžovas buvo stiprus, o sėkmė taip pat buvo jų pusėje. Apskritai žaidimas nebuvo blogas. Esame nusiteikę gana pakiliai. Taip, tai buvo tarsi šio diviziono finalas, bet dabar turime padaryti likusius formalumus. Likusioms rungtynėms turime ruoštis atsakingai, nes nepasiruošusius mus gali nubausti bet kas. Žaidėjams pasakiau, kad šiandien šventė ne mūsų, bet kitose rungtynėse švęsime mes“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių