Imtynininkui M. K. Sinkevičiui – kurčiųjų olimpinių žaidynių bronza

  • Teksto dydis:

Turkijoje vykstančių kurčiųjų olimpinių žaidynių graikų-romėnų imtynių turnyre Mantas Kazimieras Sinkevičius iškovojo bronzos medalį.

Samsuno miesto Kavako sporto halėje kaunietis svoryje iki 75 kilogramų 1/8 finalo ant menčių paguldė Dauletą Jeliubajevą iš Kazachstano, o ketvirtfinalyje aiškia persvara 10:1 įveikė Hristo Kličurovą iš Bulgarijos. Imtyje dėl išėjimo į finalą Mantas Kazimieras rezultatu 2:8 nusileido būsimajam sidabro medalio laimėtojui Vitalijui Kuzmenkovui iš Rusijos. Paguodos dvikovoje dėl trečios vietos trenerių Sauliaus Liaugmino ir Algimanto Raupelio auklėtinis rezultatu 3:1 palaužė Irano imtynininką Mohammadrezą Sadri.

„Gajos“ sporto mokyklos treneriu dirbančiam M.K.Sinkevičiui tai ne pirmas solidus pasiekimas tarptautinėje arenoje. Atletas 2011 metais Europos kurčiųjų čempionate iškovojo bronzą, o pernai tapo žemyno čempionu.

Kurčiųjų žaidynės dar vadinamos tyliosiomis, nes čia varžosi klausos negalią turintys sportininkai. Jokie pagerinantys klausą aparatai varžybų metu nėra leistini, kad visi dalyviai galėtų varžytis lygiomis sąlygomis



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių