Imtynininkas E. Venckaitis išlydėtas į olimpines žaidynes

  • Teksto dydis:

Vienintelis Lietuvos imtynininkas Edgaras Venckaitis, iškovojęs kelialapį į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, buvo išlydėtas į Braziliją.

Pasak pranešimo, Vilniaus oro uoste su trisdešimtmečiu „klasiku“ iš Tauragės atsisveikino giminės, Lietuvos imtynių federacijos (LIF) atstovai, bendražygiai imtynininkai ir draugai.

LIF garbės prezidentas, pasaulio imtynių čempionas Rimantas Bagdonas sportininkui palinkėjo gerų burtų, šaltų nervų ir sėkmės.

Savo ruožtu E. Venckaitis patikino, kad negailės savęs ir atiduos visas jėgas ant olimpinio kilimo.

„Iš devynioliktuko yra du atletai, kurie, mano manymu, turėtų būti turnyro autsaideriais. Jie abu turi keistas pavardes – Craigas Milleris iš Naujosios Zelandijos ir Alexanderis Manuelis Torresas iš Venesuelos. Vienas drąsiai galėtų reklamuoti alų, o kitas brendį, – šmaikštavo geros nuotaikos nestokojantis olimpietis. – Juos ir norėčiau pirmame rate gauti „prasikvėpavimui“. Na, o jei burtai kris kitaip, kausiuosi iki paskutinės sekundės su geriausiais pasaulio imtynininkais. Olimpinėse žaidynėse pamirštami praeities nuopelnai, daug ką lemia psichologija. Šioje vietoje mano nervai tvirti, mėginsiu suvaldyti situaciją ir varžovams diktuoti savo sąlygas“, - tvirtino Lietuvos imtynininkas.

E. Venckaitis Rio de Žaneiro žaidynių „Carioca“ arenoje startuoja rugpjūčio 16 dieną. Savo varžovus svorio kategorijoje iki 66 kg trenerių Mindaugo Ežerskio, Ruslano Vartanovo ir Jono Sabučio auklėtinis sužinos varžybų išvakarėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių