Imtynininkas A.Kazakevičius iškovojo olimpinį kelialapį

„Aleksandras Kazakevičius – Londone“, – tokia Lietuvos imtynių federacijos (LIF) prezidento Dariaus Čepausko žinia nudžiugino šalies imtynininkų bendruomenę.

„Šiandien paėmėm tai, kas mums priklausė. Aleksandras šiuo metu demonstruoja puikią sportinę formą ir yra pajėgus Londone kovoti dėl olimpinio medalio“, – įsitikinęs LIF vadovas.

Suomijoje vykstančiame paskutiniame atrankos į Londono olimpines žaidynes turnyre galingai kovojo Aleksandras Kazakevičius. Vilnietis svorio kategorijoje iki 74 kilogramų įveikė slovėną Jurę Kuharą, turkmėną Dairaną Džailymovą, patraukė nuo kelio pagrindinį konkurentą Dmitrijų Pyškovą iš Ukrainos ir lemiamame mūšyje parklupdė Lenkijos atstovą Edgarą Babajaną.

Patekęs į finalą trenerių Ruslano Vartanovo, Grigorijaus Kazovskio ir Remigijaus Gusto auklėtinis papildė Lietuvos olimpiečių gretas.

Deja, nesėkmė lydėjo kitą šalies atletą Valdemarą Venckaitį. Prieš savaitę Kinijoje patyrus traumą Laimučiui Adomaičiui, jo vieta svorio kategorijoje iki 84 kg buvo patikėta treniruočių draugui V. Venckaičiui. Pirmoje imtyje buvęs tauragiškis po įnirtingos dvikovos nusileido vokiečiui Janui Fischeriui ir prarado galimybę patekti į Londoną.

Šeštadienį burtai traukiami svorio kategorijose iki 96 bei 120 kilogramų – netrukus savo varžovus sužinos Mindaugas Ežerskis ir Mindaugas Mizgaitis.

Be Aleksandro Kazakevičiaus, kelialapį į Londono vasaros olimpines žaidynes jau yra iškovojęs ir Edgaras Venckaitis (66 kg).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Sveikinimai iš Kauno.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių