Ilgametis LTOK prezidentas A.Poviliūnas palieka postą

Ilgametis Lietuvos olimpinio komiteto (LTOK) prezidetas Artūras Poviliūnas nusprendė palikti postą.

Kol kas vadovauti LTOK pretenduoja du kandidatai – olimpiniai čempionai šaulė Daina Gudzinevičiūtė ir disko metikas Virgilijus Alekna.

„Šiuo pareiškimu informuoju, kad priėmiau sprendimą nekandidatuoti į LTOK prezidento postą. Sprendimas nebuvo lengvas – organizacijai pašvęsti ne vieneri gyvenimo metai, LTOK asamblėjose organizacijos veikla visada būdavo įvertinama gerai, galiausiai – ne per seniausiai sulaukiau kelių dešimčių šalies sporto federacijų raginimo toliau vadovauti LTOK“, – išplatintame pranešime teigia A.Poviliūnas.

A.Poviliūnas organizacijos vadovu tapo būdamas 37-erių. Jis tvirtina, kad atėjo laikas vadovavimą LTOK perleisti kitiems.

„Šalies sporto bendruomenės labui dirbau daugiau kaip du dešimtmečius. Tai iš manęs pareikalavo daug jėgų, sveikatos. Suprantu, kad turi vykti organizacijos evoliucija, kad atėjo metas prie organizacijos vairo stoti kitiems, galbūt jaunesniems asmenims, – įsitikinęs A.Poviliūnas. – Spaudimas, kurį pastaruoju metu patiria organizacija, reikalauja, kad naujasis organizacijos vadovas būtų entuziazmo, energijos bei optimizmo nestokojantis asmuo. Vis dėlto svarbiausia – organizacijos vardas, o ne personalijos."

A.Poviliūno nuomone, vadovauti LTOK – ne tik spausti rankas sportininkams ar valdžios pareigūnams ir pozuoti prieš kameras, tai sunkus darbas, reikalaujantis politinės nuovokos ir strateginio mąstymo, gebėjimo atstovauti sportininkų interesams.

„Pasižadu su naujuoju organizacijos vadovu ar vadove pasidalinti savo patirtimi, per daugelį veiklos metų užmegztais asmeniniais ryšiais tarptautinėje sporto bendruomenėje. Patarsiu tiek, kiek manęs patarimo bus klausiama“, – sakė A.Poviliūnas.

Naujojo LTOK vadovo rinkimai vyks spalio 12 dieną.


Šiame straipsnyje: LTOKArtūras Poviliūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kietas vyrukas, puikiai atstovavo Lietuvos interesus Europoje ir pasaulyje, gaila, kad traukiasi.

kaunas

kaunas portretas
pagaliau nes jau i brezneva panasus

Manau

Manau portretas
tai išmintingas sprendimas. Juk nieko šiame pasaulyje nėra amžino.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių