Iki olimpinių žaidynių liko 100 dienų

  • Teksto dydis:

Balandžio 27-ąją olimpinis judėjimas skaičiuoja iki olimpinių žaidynių likusias 100 dienų – tiek šiandien liko iki olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos Rio de Žaneire.

Praėjusią savaitę Graikijoje, Senovės Olimpijoje, uždegta žaidynių ugnis šiandien bus oficialiai perduota Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių organizaciniam komitetui. Ceremonija vyks Atėnuose, „Panathenaic“ stadione, kur 1896 m. pirmą kartą suliepsnojo atgimusių olimpinių žaidynių ugnis.

Olimpinis deglas nuo gegužės 3 d. kelionę tęs Brazilijoje, olimpinę ugnį neš 12 tūkst. žmonių, o estafetės maršrute, besidriekiančiame iki „Maracana“ stadiono, kur bus iškilmingai atidarytos žaidynės – 300 miestų. Prieš iškeliaudama į Braziliją olimpinė ugnis užsuks į Šveicariją ir trumpam stabtelės Jungtinių Tautų būstinėje Ženevoje bei Olimpiniame muziejuje Lozanoje.

Pirmą kartą olimpinio deglo estafetėje dalyvavo karo pabėgėlis. Antradienį per Atėnuose įsikūrusią pabėgėlių stovyklą olimpinį deglą nešė 27-erių Sirijos sportininkas Ibrahimas Al Husseinas, Graikijoje gyvenantis nuo 2014 m. Kare kojos netekęs plaukikas siekia patekti į Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes.

„Noriu pasakyti visiems karo pabėgėliams, ne tik iš Sirijos, Irako ar Afganistano – nereikia tiesiog gyventi stovyklose ir nieko neveikti, išeikite iš stovyklų ir dirbkite dėl savo svajonių, kad galėtumėte tapti tuo, kuo svajojate. Olimpinio deglo estafetėje dalyvauju už visus karo pabėgėlius, kurie patyrė sunkumų, tai didelė garbė“, – sakė būsimas parolimpietis.

Rio de Žaneire tęsiasi pasiruošimas žaidynėms. Visos arenos jau beveik įrengtos (baigtumas – 98 proc.) ir daugumoje jų jau įvyko bandomosios varžybos. Miestas keičia veidą ir ruošiasi rugpjūčio mėnesį priimti geriausius sportininkus iš viso pasaulio.

Olimpinės žaidynės Rio de Žaneire vyks rugpjūčio 5-21 dienomis, jose varžysis apie 10,5 tūkst. atletų iš 206 šalių. Pirmą kartą žaidynių istorijoje bus suformuota ir olimpinė pabėgėlių komanda. Į 2016-ųjų metų žaidynes įtrauktos dvi naujos sporto šakos – golfas ir regbis. 28 sporto šakų atstovai varžysis 32 arenose ir 7 futbolo stadionuose. Tikimasi, kad Lietuvai atstovaus apie 70 atletų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių