Iki medalių pritrūko vos žingsnio

Lenkijoje vykusiame pasaulio sklandymo čempionate lietuviai neužkopė ant prizininkų pakylos, tačiau metė rimtą iššūkį lyderiams. Ypač sėkmingai startavo Kauno atstovai.

Standartinėje klasėje su 45 varžovais lenktyniavo kaunietis Vladas Motūza ir vilnietis Joris Vainius, klubinėje klasėje (48 dalyviai) – vilnietis Andrejus Lebedevas ir kaunietis Darius Liaugaudas, 15 m (37) – Vytautas ir Gvidas Sabeckiai.

"Visose klasėse turėjome savo atstovų, kuriems teko atlaikyti didelę konkurenciją. Iš viso trijose klasėse jėgas bandė beveik 150 dalyvių. Žinant tai, mūsiškių rezultatus vertinu teigiamai. Galbūt ne visiems pavyko idealiai įvykdyti savo sumanymus, tačiau bendras lygis buvo tikrai neblogas", – teigė Lietuvos sklandymo sporto federacijos (LSSF) prezidentas V.Sabeckis.

Geriausiai iš lietuvių sekėsi klubinės klasės atstovams A.Lebedevui ir D.Liaugaudui. A.Lebedevas bendroje įskaitoje užėmė septintą #viet ą. Šeštamee pratime vilnietis buvo trečias. D.Liaugaudas bendroje įskaitoje liko dešimtas. Antrame pratime kaunietis buvo pirmas, aštuntame – antras, penktame – trečias.

Išgelbėjo privatūs rėmėjai

D.Liaugaudas iš kitų dalyvių išsiskyrė tuo, kad būdamas neįgalus, sugebėjo kaip lygus su lygiais konkuruoti su kitais.

"Daugiausia vilčių ir dėjome į standartinę ir klubinę klases. Klubinės klasės atstovams labai nedaug pritrūko iki prizinių vietų. Galima sakyti, kad medaliai išsprūdo paskutiniuose pratimuose. Ypač džiugina D.Liaugaudo rezultatai. Žmogus atsigavo po sunkios avarijos, apsigydė traumas ir dabar nuosekliai gerina rezultatus", – pasakojo V.Sabeckis.

Beje, nors D.Liaugaudas tapo iškalbingu neįgaliojo sportininko integracijos į visuomenę ir sportą pavyzdžiu, jo pasiekimai įspūdį padarė ne visiems. Kaunietis, ieškodamas lėšų dalyvauti pasaulio čempionate, kreipėsi į Lietuvos neįgaliųjų sporto federaciją, tačiau paramos nesulaukė. Jį išgelbėjo tik privatus rėmėjas, bendrovė "ACC Distribution".

Startuos ir Čekijoje

15 m klasėje V.Sabeckis galutinėje rikiuotėje liko 24-as. Tėvui šiek tiek nusileido buvęs daugkartinis Lietuvos teniso čempionas Gvidas Sabeckis. Kaunietis, prieš keletą mėnesių tapęs šalies sklandymo čempionu, Lenkijoje užėmė 30-ą poziciją.

"Gvidui koją pakišo jaunatviškas entuziazmas. Jam tai buvo pirmasis pasaulio čempionatas, tad nutiko kaip tenise – pernelyg užvaldė azartas, – šypsojosi pašnekovas. – Jei ne tai, manau, jis galėjo būti geriausiųjų dešimtuke, o keletoje pratimų – ir tarp prizininkų. Ką gi, bus pamoka ateičiai."

Standartinėje klasėje J.Vainius užėmė 34-ą vietą, o V.Motūza – 30-ą vietą. Beje, pastarasis iš Lenkijos išvyko į Čekiją, kur drauge su kitu kauniečiu Kęstučiu Miliūnu dalyvaus kitų klasių (dviviečių ir 18 m) pasaulio pirmenybėse.

Šiuo turnyru lietuviams tarptautinis sezonas baigsis. Kitąmet jų lauks Europos čempionatas, o kitos pasaulio pirmenybės vyks 2020-aisiais Slovakijoje ir Lenkijoje. Gabiausi jaunieji Lietuvos pilotai kitąmet startuos planetos jaunimo pirmenybėse Vengrijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ka jie laimes ...

ka  jie  laimes  ... portretas
jie net taisiklingai zodzio LIETUVA uzrasyt nemoka ,tokios salies LITWA --NERA
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių