Iki 1000 km lenktynių Palangoje – 100 dienų

  • Teksto dydis:

100 dienų beliko iki tarptautinių, didžiausių Baltijos šalyse „ENEOS 1000 km lenktynių“, kurios šiemet Palangoje prasidės liepos 20-ąją. Septynioliktosios paeiliui renginio metraštyje automobilių lenktynės didžiausiame vasaros kurorte taps savotiška meka ne tik pajėgiausiems mūsų bei užsienio šalių žiedinių lenktynių meistrams, bet ir estrados bei pramogų pasaulio žvaigždėms, kurios laiko didžiule garbe dalyvauti šioje vasaros greičio ir pramogų fiestoje.

100 dienų iki tokio masto, kaip „ENEOS 1000 km lenktynių“ – nedidelis pasirengimui likęs laiko limitas. Todėl lenktynių organizatoriams jau aiškios visos pasirengimo greičio ir pramogų maratonui peripetijos.

„Iš tiesų 100 dienų mus ne juokais gąsdintų, jei tik dabar pradėtume rengtis tarptautinėms, didžiausioms Baltijos šalyse lenktynėms, - renginio spaudos centrui, viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ sakė „ENEOS 1000 km lenktynes“ rengiančios VšĮ „Promo events“ direktorius Darius Jonušis. – Tapo gražia tradicija, kad pasirengimo ciklą ateinančioms lenktynėms pradedame vos užbaigę tų metų maratoną. Todėl mums likęs 100 dienų laiko limitas – daugiau nei pakankamas. Manau, kad jo pilnai užteks ir vasaros maratonui besirengiantiems sportininkams bei komandų vadovams“.

Pagrindinis lenktynių organizatorius viliasi, jog ir šiemet prie starto linijos pamatysime 45-50 komandų. Tai optimalus skaičius po rekonstrukcijos nuo 2994 iki 2682 metrų sutrumpėjus vienam Palangos lenktynių trasos ratui, kai joje, apsukę keletą pirmųjų ratų iškart po starto, patogiai gali jaustis šitiek komandų.

„Dabar visus lenktynėms būtinus registracijos formalumus baigia pildyti 30 komandų, - patikino D. Jonušis. – Todėl galime teigti, jog žengiame įprastu, jau nusistovėjusiu grafiku, nes ir ankstesniais metais, likus iki lenktynių tiek pat laiko, buvo stebimas panašus būsimųjų dalyvių aktyvumas.

Žinia, varžybų organizatoriams kone dabar jau norėtųsi matyti galutinį lenktynių ar komandų sąrašą, tačiau taip nebūna. Pajėgiausi šalies ir užsienio sportininkai iki Palangos lenktyniaus dar ne vienose varžybose ir ne vienoje trasoje. Tad galutinė ekipų sudėtis paaiškėja tik po šių varžybų, todėl ir paraiškų iš aktyviausiųjų sportininkų sulaukiama kiek vėliau.

Tačiau organizatorius bene labiausia džiugina, jog šiemet Palangoje ir vėl matysime ir trasos rekordininkus, ir naujausius jų bolidus, kurie dar ruošiami garažuose. Todėl „ENEOS 1000 km lenktynių“ organizatoriai, likus tik 100 dienų iki renginio, drąsiai tvirtina, jog Palangos maratonas bei jį lydinti pramogų fiesta taps skambiausiu tokių renginių metų akordu.

Tam viltingai nuteikia ir lenktynių organizatorių interneto puslapyje atverta nauja skelbimų lenta - http://racing.lt/dalyviams/skelbimu-lenta/ , padedanti lenktynininkams susirasti komandą arba atvirkščiai – komandai galutinai sukomplektuoti lenktynininkų ekipažą.

„Nesitikėjome tokio lankytojų aktyvumo, tačiau praktika parodė, jog ir Lietuvoje apstu sportininkų, norinčių ir galinčių lenktyniauti, tačiau neturinčių su kuo, o tiksliau – komandos, - sako D. Jonušis. - Yra ir ekipų, turinčių puikų automobilį, darnią aptarnaujančio personalo komandą, tačiau neranda lenktynininko, pagal patirtį bei sugebėjimus tolygaus kitiems ekipos nariams ir galinčio juos bet kuriuo momentu pakeisti.

Dar viena naujiena renginio programoje – „ENEOS 1000 km lenktynių“ metu veiksianti vaikų vasaros stovykla „Kablys“, kurioje atvykusieji stebėti varžybų maratono galės palikti savo atžalas.

Vaikams stovyklos organizatoriai pasiūlys turiningą specialią programą, orientuotą ne tik į automobilių sportą ir šias lenktynes, bet ir organizuotą apsilankymą jose, susitikimus su atskirais sportininkais ir komandomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių