Ieties metikės tikslas – olimpiada

  • Teksto dydis:

Kauno lengvosios atletikos pavasario metimų pirmenybes vainikavo išskirtinis rezultatas, kurį pasiekė Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentė Liveta Jasiūnaitė.

Ji sudėtingomis oro sąlygomis šeštuoju bandymu numetė ietį 59,40 m. Tai asmeninis LSU antrakursės rekordas, viršijęs kvalifikacinį Europos čempionato normatyvą (jis yra 57,50 m). L.Jasiūnaitės rezultatas – geresnis ir už nacionalinį jaunimo (iki 23 metų) rekordą, tačiau abu pasiekimai oficialiai neregistruotini, nes varžybos neturėjo atitinkamo statuso, be to, neįtrauktos į Lietuvos lengvosios atletikos federacijos kalendorių.

"Intensyviai treniravausi daugiau kaip dvi savaites. Prieš varžybas Kaune jaučiausi gana stipriai ir gerai, o per jas rezultatai stabiliai gerėjo. Gaila, kad Europos čempionato normatyvai nebuvo fiksuojami. Rezultatą reikės pakartoti kitą savaitę Palangoje vyksiančiame Lietuvos čempionate", – sakė L.Jasiūnaitė.

"Liveta jau per apšilimą numetė ietį labai toli. Pagrindinis startas taip pat buvo sėkmingas – aukštą rezultatą ji pasiekė lengvai, sakyčiau, nerealizavusi visų savo rezervų, – teigė trenerė T.Nekrošaitė. – Liveta darbšti, motyvuota lengvaatletė."

Po čempionato Palangoje jaunoji sportininkė planuoja dalyvauti varžybose Birštone, o gegužės mėnesį – Suomijoje vyksiančiose SELL studentų žaidynėse. Ieties metikė viliasi, kad galbūt pavyks peržengti ir 62 m olimpinio normatyvo ribą.

"Lietuvoje kol kas per mažai konkurencijos, adrenalino, sirgalių palaikymo. Tarptautiniai startai – kita patirtis, daugiau varžovių, skatinančių pasitempti, todėl ir rezultatas dažnai būna geresnis nei per treniruotes ar kitas varžybas. Galima stebėti kitus sportininkus, trenerius ir taip mokytis", – svarstė L.Jasiūnaitė.

L.Jasiūnaitės sportinių trofėjų kolekcijoje jau yra 2011 m. Europos jaunimo olimpinio festivalio sidabro medalis, 2015 m. Europos čempionato (iki 23 metų) bronza, 2013 m. Lietuvos čempionato auksas ir 2015 m. sidabras.

Kelialapius į Rio de Žaneiro olimpiadą yra iškovoję Kauno maratono klubo nariai Remigijus Kančys, Rasa Drazdauskaitė, Monika Juodeškaitė, Remalda Kergytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių