Į Trakus nenumaldomai artėja pasaulio jaunių irklavimo čempionato fiesta

Praėjusį penktadienį Trakuose pasibaigė atviras Baltijos šalių irklavimo čempionatas. Irkluotojai iš keturių valstybių – Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Rusijos ketvirtadienį ir penktadienį varžėsi skirtingose valčių klasėse bei skirtingose trasos ilgio distancijose. Ketvirtadienį varžybos vyko 2 km ilgio distancijoje, penktadienį – 500 metrų.
Į šių metų Baltijos šalių čempionatą atvyko kiek daugiau nei 250 sportininkų. Tarptautinės varžybos tapo puikia repeticija prieš rugpjūčio 7-ąją dieną Trakuose prasidėsiančią didžiulę irklavimo fiestą – pasaulio jaunių irklavimo čempionatą.

Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Dainius Pavilionis pripažino, jog artėjantis čempionatas yra ne tik vienas didžiausių sporto renginių Lietuvoje šiais metais. Jis taip pat laikomas aukštu Lietuvos įvertinimu tarptautiniame kontekste.

„Tai yra pasaulio čempionatas. Manau, tai yra didžiulė garbė bei atsakomybė Lietuvai rengti tokį čempionatą. Per 11 metų, tai jau penktasis pasaulinis čempionatas. Tarptautinė irklavimo federacija rodo didžiulį pasitikėjimą mumis.“ – apie aukštą Lietuvos įvertinimą kalbėjo D.Pavilionis.

Kasmet vykstantis pasaulio jaunių irklavimo čempionatas Lietuvoje organizuojamas ne pirmą kartą. Analogiškos varžybos Trakuose vyko 2002-aisiais metais. Pernai senojoje Lietuvos sostinėje jaunieji irkluotojai varžėsi pasaulio jaunimo irklavimo čempionate. Anot Lietuvos irklavimo federacijos viceprezidento bei organizacinio komiteto pirmininko Edmundo Daukanto, organizuoti tokio masto renginius yra didžiulis darbas.

„Sunkėliau organizuoti čempionatą bus dėl didesnio dalyvių skaičiaus bei pasikeitusios čempionato svarbos. Šiemet sportininkai kovos ne tik dėl medalių, bet dėl ir patekimo į kitų metų pasaulio jaunimo olimpiadą Kinijoje. Kova bus labai arši.

Dalyvių skaičiumi bei renginio mastais, tai bus vienas didžiausių sporto renginių šiemet organizuojamų Lietuvoje.“

Pasaulio jaunių irklavimo čempionatas ypatingas ir dviem mūsų šalies irkluotojoms – Ievai Adomavičiūtei bei Mildai Valčiukaitei. Jaunosios irkluotojos du kartus parvežė aukso medalius iš tokių varžybų – 2011 bei 2012 metais. Šiemet sportininkės dėl amžiaus nebegalės startuoti čempionate, tačiau žada aktyviai palaikyti kitus mūsų šalies irkluotojus. 

„Labai įdomu pažiūrėti, kaip startuos jaunieji irkluotojai, tikrai turėtų būti gerų rezultatų, auga stipri nauja karta.“ – teigė dukart pasaulio jaunių čempionė Ieva Adomavičiūtė.

„Jauniams linkiu ne tik gero rezultato bei padaryti viską, ką jie gali geriausio.“ – buvusiai valties porininkei antrino Milda Valčiukaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių