Į Rio de Žaneirą atvyko Lietuvos olimpinės rinktinės šaulys

  • Teksto dydis:

Kiekvieną dieną Rio de Žaneiro olimpiniame kaimelyje apsigyvena vis daugiau sportininkų. Vos atvykę oro uoste jie žaidynių organizacinio komiteto savanoriams pateikia savo akreditacijas.

Savanoriai jas patvirtina ir įlaminuoja. Tuomet organizatoriai sportininkus palydį į autobusą, kuriuo šie keliauja į kaimelį. Specialiai sportininkų pasitikimui skirtame centre („Welcome centre“) juos pasitinka misijos nariai – misijos vadovas Einius Petkus ir vadybininkė Lina Vaisetaitė. Kiekvieną tik atvykusį kaimelio gyventoja tikrina apsaugos darbuotojai.

Atvykusius į kaimelį Lietuvos delegacijos narius misijos vadovai supažindina su tvarka, nuveda į jiems skirtą kambarį ir, kai sportininkas įsikuria, aprodo kaimelį, nuveda į valgyklą, parodo, kur yra sportininkams skirto transporto stotelė. Pailsėję sportininkai vyksta treniruotis į sporto bazes.

Pasak Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, trečiadienį į kaimelį atvyko šaulys Ronaldas Račinskas.

Lietuvos irkluotojų rinktinė jau treniruojasi lagūnoje Lagoa, iki kurios specialiu transportu vyksta valandą laiko. Irkluotojai gyvenimo sąlygomis yra patenkinti.

„Tikėjomės kiek geresnių sąlygų, bet svarbu lova gera. Mes neišlepę“, - sakė keturvietę valtį irkluojantis Dominykas Jančionis.

Misijos vadovo pavaduotojas Egidijus Balčiūnas šiandien su irkluotojais nuvyko į treniruotę irklavimo bazėje, tačiau treniruotis organizatoriai neleido dėl didelio bangavimo.

„Kanalas žiūrint iš kranto atrodo švarus ir gražus, šiukšlių nesimato“, - trumpai lagūnos vandenį apibūdino E.Balčiūnas.

Olimpiniame kaimelyje kartais pasirodo vienas kitas uodas. Kaimelio teritorija yra nuolat purškiama uodus naikinančiomis priemonėmis. Žaidynių organizatoriai kaimelio gyventojams išdalino specialius uodus atbaidančius prietaisus, kurie, anot misijos vadovo, yra veiksmingi.

Šiuo metu Rio de Žaneire saulėta, oro temperatūra apie 20 laipsnių.

Ketvirtadienį (5.10 val.) Rio de Žaneiro laiku atvyks plaukikai Danas Rapšys, Deividas Margevičius ir Andrius Šidlauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių