Į Lietuvą grįžo penkiakovės pasaulio čempionai (komentarai)

Gėlių jūra, bet dešimt kamerų, fotoaparatų, dvidešimt žurnalistų, dar daugiau artimųjų, draugų sportininkų, sporto vadovų ir politikų – iš Taivane vykusio šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionato aukso medalius parvežę Laura Asadauskaitė ir Justinas Kinderis pirmadienį Vilniaus oro uoste buvo sutikti lyg roko žvaigždės. Trūko tik gausesnio sirgalių būrio ir dainų.

„Išgąsdinot mane. Tikrai nesitikėjau tokio dėmesio, tiek žmonių“, – kuklinosi naujasis pasaulio čempionas 26-erių J.Kinderis. Iki šiol aukščiausias jo laimėjimas buvo bronza 2010-ųjų planetos pirmenybėse.

Prieš mėnesį Europos čempionate jis buvo 11-as, o pernai Londono olimpinėse žaidynėse – 8-as, tačiau griebė savo šansą planetos pirmenybėse.

„Giliai širdyje tikėjau, kad man gali pasisekti. Tad negaliu sakyti, kad tai buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus. Kada pajutau, kad galiu tapti čempionu? Kai peršokau paskutinę kliūtį jojimo rungtyje. Pagalvojau, kad gyvenime gali ir nebūti kito tokio šanso (J.Kinderis buvo antras prieš paskutinę šaudymo ir bėgimo rungtį, – SportIN.lt), tad reikia jį paimti“, – atviravo J.Kinderis.

„Buvo mano diena. Džiaugiuosi, kad reikiamu metu pavyko surinkti taškus. Kaip nusiraminau lemiamoje šaudymo serijoje? Nenusiraminau (šypteli). Pirmos trys serijos buvo pagal planą, o ketvirtą – nekontroliuojama. Tik atbėgus – trys klaidos, tada į paskutinį taikinį – dar dvi. Nesusitvarkiau paskutinėje serijoje, gerai, kad užteko anksčiau surinktų taškų“, – pridūrė karjeros pergalę iškovojęs penkiakovininkas.

Taip pat pasaulio čempione tapusios L.Asadauskaitės istorija – priešinga. 29-erių Londono olimpinių žaidynių čempionė, šiuo auksu užpildžiusi trofėjų kolekciją, taip nesijaudino, tačiau triumfu prieš paskutinę rungtį netikėjo net pati.

L.Asadauskaitė prieš šaudymą ir bėgimą buvo tik 19-a. „Mane lenkė tikrai stiprios varžovės. Galvojau, kad į trejetuką nelabai pateksiu, bet eigoje pavyko iškovoti auksą. Tai ne stebuklas. Buvau labai gerai pasiruošusi, o bėgimas ir šaudymas yra mano stipriausia rungtis. Padėjo ir taiklūs šūviai“, – rankose laikydama gausybę gėlių pasakojo penkiakovininkė.

Beprecedentis lietuvių triumfas emocijų audrą sukėlė ne tik tėvynėje, bet ir Taivane. „Kai finišavau, kartu dalyvavo ir Laura, tai visi puolė klausinėti: „Ką jūs darot? Ką jus naudojat?“ Tai ką mes naudojam? Nežinau. Po ilgos pertraukos čempionatui ruošėmės Lietuvoje, Kaune, ir kaip matot, neblogai pavyko.“

Sudėtingomis oro sąlygomis vykusiame čempionate lietuviams šypsojosi ir penkiakovės dievai. „Taifūnas sugadino visas varžybas. Teko atidėti dvi mūsų rungtis, šaudyti ne lauke, o patalpoje. Jojimo rungtyje buvo labai slidu. Būtent per mano jojimą pradėjo labai stipriai lyti, žirgai slidinėjo, tikrai buvo pavojinga. Tačiau viskas kažkaip buvo lietuvių pusėje. Labai džiaugiuosi, kad auksą iškovojau ne aš viena“, – pasakojo L.Asadauskaitė.

„Moterų varžybas iš penktadienio perkėlus į šeštadienį viskas susipynė, dubliavosi. Tačiau ruošiau savo netikėtumams. Raminau ir guodžiau save, kad sąlygos visiems vienodos. Jei man sunku, lygiai taip pat sunku ir varžovams", – prisiminė J.Kinderis.

Sunkios, daugiau nei 20 valandų trukusios, kelionės išvarginti abu čempionai teigė, kad artimiausias uždavinys yra gerai pailsėti. Šiemet jų laukia jau tik komerciniai startai, svarbiausia užduotis – įvykdyta.
Ateityje J.Kinderio ir L.Asadauskaitės tikslai vėl išsiskirs. Karjeros pergalę iškovojęs J.Kinderis sieks įsitvirtinti pasaulio elite, o visus svarbiausius laimėjimus savo kolekcijoje jau turinti L.Asadauskaitė – juos pakartoti.

„Šis titulas užbaigė mano kolekciją – dabar turiu ir Europos, ir pasaulio, ir olimpinį auksą. Esu labai laiminga. Ko sieksiu dabar? Viską laimėti dar kartą. Rio de Žaneiras? Tikrai sieksiu pergalių ir iki olimpiados. Apie šeimos pagausėjimą galvosiu vėliau“, – gausiai susirinkusiems žurnalistams dėstė L.Asadauskaitė.

„Dabar tikrai labiau pasitikėsiu savimi. Galiu sau pasakyti, kad esu pasaulio čempionas. Visi sako, ko tu toks (nusiminęs), nusišypsok, tu juk – čempionas. Bet man sunku dar su tuo susitaikyti (šypsosi). Ką reikėtų pagerinti, kad įsitvirtinčiau elite? Viską po truputį. Šiai dienai užteko to, ką turiu, tačiau neaišku, kaip ateityje tobulės konkurentai“, – tęsė J.Kinderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SAUNUOLIAI

SAUNUOLIAI portretas
SAUNUOLIAI!!! Didziausia PAGARBA ir SVEIKINIMAI!!!

šaunuoliai

šaunuoliai portretas
sveikiname, linkime geros sveikatos, sėkmės visur ir visada, ir siekti naujų aukštumų. Tai pavyzdys niurzgoms ir nepatenkintiems gyvenimu. Dar kartą šaunuoliai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių