I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė sužinojo savo varžoves Europos čempionate

  • Teksto dydis:

Aukštus rezultatus šiame sezone demonstruojančios Lietuvos paplūdimio tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė pateko tarp 32 stipriausių moterų komandų, kurios rugpjūčio 16-20 dienomis Jūrmaloje (Latvija) varžysis Europos pirmenybėse.

Latvijos sostinėje Rygoje vyko burtų traukimo ceremonija, po kurios paaiškėjo, kad I.Dumbauskaitė ir M.Povilaitytė pateko į D grupę. Joje mūsiškių varžovėmis bus šveicarės Tanja Huberli ir Nina Betschart, austrės Katharina Schutzenhofer ir Stefanie Schwaiger bei latvės Marta Ozolina ir Alise Lece.

Grupės favoritėmis turėtų būti šveicarės, kurios pasaulio reitinge užima septintąją vietą. Austrijos paplūdimio tinklininkės FIVB reitinge yra 39-os, lietuvaitės - 72-os, o latvės - 87-os.

25-ajame Europos paplūdimio tinklinio čempionate iš viso dalyvaus 32 moterų komandos iš 15 valstybių ir 32 vyrų ekipos iš 17 šalių. Komandos yra suskirstytos į aštuonias grupes po keturias. Varžybų prizų fondą sudarys 200 tūkst. eurų.

Pirmosios dvi dienos, kuomet vyks grupių etapas Jūrmaloje bus nemokamos. Rugpjūčio 18 dieną, kuomet vyks atkrintamosios varžybos, bilietų kainos sieks 10 eurų, o norintiems stebėti finalines kovas, šeštadienį ir sekmadienį atitinkamai reikės sumokėti 15 ir 20 eurų.

Europos čempionų titulus gins italai Daniele Lupo ir Paolo Nicolai bei vokietės Laura Ludwig ir Kira Walkenhorst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių