A. Gudžiaus prognozė – dėl medalių pasaulio čempionate kovos aštuoni metikai

  • Teksto dydis:

„Nėra dėl ko sveikinti, galėjo būti geriau“, – atsiliepęs į telefono skambutį šyptelėjo Andrius Gudžius. Pirmą kartą tarp Deimantinės lygos prizininkų prasibrovęs lietuvis turi vieną tikslą – laimėti.

Stokholme (Švedija) vykusiame Deimantinės lygos etape A.Gudžius diską nuskraidino 67,29 m bei užėmė trečią vietą. Jį aplenkė jamaikietis Federickas Dacresas (68,36 m) ir švedas Danielis Stahlis (68,13 m).

„Gerai „varyčiau“ tada, jei laimėčiau viską iš eilės“, – sakė A.Gudžius, beveik užsitikrinęs patekimą į rugsėjį vyksiantį Deimantinės lygos finalą.

– Stokholme ir diskas skriejo toliau nei Osle, ir užimta vieta aukštesnė. Nenustebino, kad pavyko atsigauti po varžybų maratono?, – lengvoji.lt pasiteiravo A.Gudžiaus.

– Tai kad nepavyko atsigauti. Oro sąlygos buvo neblogos, visų aukšti rezultatai. Būtų pavykę atsigauti, gal būtų geriau buvę. Tikrai sunkiai jaučiausi po visų šių varžybų (per devynias dienas lietuvis dalyvavo keturiose varžybose – lengvoji.lt), bet šiemet labai gerai dirbu techniškai, pavyksta techniką išanalizuoti ir varžybų metu, pakoreguoti, kas nesigauna. Pavyko metriuką pridėti technikos pagalba, bet kojos kaip kojos – nebelaiko po tiek varžybų.

– Prieš Oslo etapą sakėte, kad 65 metrai bus gerai, o po Stokholmo netenkina ir 67 metrai...

– Visą laiką mano planas varžybose yra 65 metrai plius. Tai yra planas minimum, o maksimum – laimėti. Rezultatas koks bebūtų, bet vieta ne pirma – visą laiką stengiesi laimėti varžybas. Jei būtų 66 metrai ir pirma vieta, būčiau laimingesnis nei su 67 metrais ir trečias.

– Net ir praleidęs pirmą Deimantinės lygos etapą jau esate beveik garantuotas, kad būsite Deimantinės lygos finale. Tai turbūt buvo tarp sezono tikslų?

– Žinoma. Tai vienas iš tikslų, nes po pasaulio čempionato čia yra aukščiausio rango varžybos. Dar yra Universiada, bet į ją atvažiuoja tik studentai. O Deimantinė lyga – tokio paties lygio, kaip olimpinės žaidynės. Ir šie du etapai buvo aukščiausio lygio – dalyvavo visi pasaulio stipriausi, netrūko nė vieno.

– Nekeista, kad tituluočiausi varžovai – Robertas Hartingas ir Piotras Malachovskis – kol kas nežiba?

– Laimi kiti, bet titulai yra uždirbami ir nesimėto. Kitas dalykas – laimi tas, kas pasiruošęs laimėti, atlikęs darbą. Šitie du vyrai patyrė traumų, Robertas Hartingas turėjo kelio traumą prieš porą metų ir dar vis atsigauna. Aš net neabejoju, kad tiek R.Hartingas, tiek P.Malachovskis pasaulio čempionate bus daug geresnės sportinės formos.

Pasaulio sezono lyderiai dalinasi tris pirmas vietas: esame trys lyderiai – jamaikietis, švedas ir lietuvis. Dabar taip ir pasidalijome vietas – labai simboliška.

– Vokietis Christophas Hartingas yra olimpinis čempionas, bet per tris etapus surinko mažiau taškų nei jūs per du. Ar tai nestebina?

– Neskaičiuoju aš taškų, pasiekimus vertinu kaip istoriją. Kiekvienose varžybose, nesvarbu, kiek turi pergalių ar išvis jų neturi, viskas prasideda iš naujo. Vertinti pagal tai, ar žmogus olimpinis čempionas, ar ne, negalima. Kiekvieną dieną viskas kitaip, yra milijonas veiksnių. Ne mano darbas skaičiuoti Deimantinės lygos taškus, aš dirbu savo darbą, nevertinu kitų žmonių, kritikuoju save ir žiūriu, ko man trūksta.

– Minėjote, kad simboliška, jog prizines vietas užėmė trys pasaulio lyderiai. Tai būtent D.Stahlis ir F.Dacresasbus pagrindiniai varžovai pasaulio čempionate?

– Visi, kurie dalyvavo šiuose dviejuose Deimantinės lygos etapuose, bus pagrindiniai varžovai. Šis septintukas yra pats „kiečiausias“. Dar austras Lukas Weisshaidingeris meta 66-67 metrus, jaunas vyrukas, ir manau, įlys į šitą ratą. Nedalyvavo estas Gerdas Kanteris, kuris yra puikiai pasiruošęs. Yra bent aštuoni diskininkai, kurie verti kovoti dėl medalių.


Šiame straipsnyje: Andrius Gudžiusdisko metimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių