A. Grevas antrą kartą tapo Europos jaunimo kiokušin katarė čempionu

  • Teksto dydis:

Bytomas, lapkričio 29 d. (BNS). Lenkijos Bytomo mieste vykstančiame Europos jaunimo (iki 22 metų) kiokušin karatė čempionate baigėsi vyrų varžybos. Jose aukso medalį iškovojo Arnoldas Grevas (treneris - Gediminas Varkala), o Aivaras Šafikovas (treneris - Ričardas Poška) pasipuošė bronzos apdovanojimu.

Lietuvos vyrai komandų įskaitoje liko šeštoje vietoje po Azerbaidžano, Gruzijos, Ukrainos, Ispanijos ir Lenkijos rinktinių.

A. Grevas kovojo svorio kategorijoje iki 80 kg ir nepaliko varžovams vilčių - nė vienam prieš lietuvį stojusiam kovotojui nepavyko išvengti nokdauno.

Pirmojoje kovoje A. Grevas jau pirmame raunde pasiuntė į nokdauną vengrą Tamasą Retfalvį ir teisėjų sprendimu laimėjo kovą 5:0. Antrojoje kovoje lenkas Wojcechas Hajdukas rankos smūgiais į nokdauną buvo pasiųstas dukart ir kova laimėta ankščiau laiko.

Pusfinalyje A. Grevo varžovas buvo stiprus kovotojas iš Olandijos Mitchellas De Bontas. Olandas atakavo, bet lietuvis buvo greitesnis, kartą pasiuntė varžovą į nokdauną ir teisėjai nedvejodami skyrė dar vieną pergalę lietuviui rezultatu 5:0.

Finale lietuvio laukė gruzinas Laša Ozbetelašvilis, neseniai dalyvavęs pasaulio karatė čempionate Tokijuje. Ir šioje kovoje intriga gyvavo neilgai - A. Grevas dviem galingais rankų smūgiais dukart pasiuntė gruziną į nokdauną ir laimėjo kovą anksčiau laiko.

Taip A. Grevas jau antrą kartą tapo Europos jaunimo čempionu. Be to, jam skirtas specialus techniškiausio čempionato dalyvio prizas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių