Granitiečių nesustabdė net Lietuvos čempionai

Ketverios rungtynės ir tiek pat pergalių. Toks Lietuvos vicečempionų Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkų startas dviejuose šio sezono frontuose – šalies čempionate bei Baltijos lygos turnyre.

Lietuvos vyrų rankinio lygos (LVRL) čempionate granitiečiai 29:26 palaužė Šiaulių „Universitetą-Guberniją“ ir 36:27 – Varėnos „Ūlos“ ekipą, o Baltijos lygoje 27:26 parklupdė mūsų šalies čempioną Klaipėdos „Dragūną“ ir 35:31 – Dobelės „Tenax“ komandą.

Daug žadanti kauniečių paraiška – neatsitiktinė. Anot „Granito-Gajos-Kario“ vyriausiojo trenerio, olimpinio čempiono Valdemaro Novickio, tarpsezoniu beveik 100 proc. buvo išsaugotas žaidėjų branduolys, todėl susižaidimas – ne ta užduotis, kurią klubas planuoja spręsti pirmiausiai.

– Treneri, gera pradžia – pusė darbo. Ar tikėjotės tokio starto? – paklausėme V.Novickio.

– Turint galvoje, kad per pasirengimo etapą atlikome visus darbus, kuriuos buvome numatę, sėkminga sezono pradžia labiau nudžiugino, nei nustebino. Labiausiai širdį ir trenerių štabui, ir žaidėjams paglostė pergalė prieš „Dragūną“. Mūsų ir klaipėdiečių jėgos – apylygės, bet, palyginti su praėjusiu sezonu, mes tapome greitesni, veržlesni. Vis dėlto „Dragūnas – vienas pagrindinių mūsų konkurentų ir Lietuvos čempionate, ir Baltijos lygoje. Iš kitų varžovų šalies pirmenybėse išskirčiau Kauno “Lūšį„, abi sostinės ekipas – “HC Vilnių„ ir “VHC Šviesą„, taip pat – Alytaus “Almeidą-Stronglasą", juolab kad alytiškių klubą papildė patyrę Robertas Paužuolis ir Aurelijus Sabonis – buvę nacionalinės rinktinės žaidėjai.

– Kaip tarpsezoniu pasikeitė „Granitas-Gaja-Karys“?

– Komandoje liko beveik visi žaidėjai, išskyrus Povilą Babarską, kuris išvyko mokytis ir žaisti į Austriją. Jį pakeitėme Aurimu Balčiūnu. Tai, kad sudėtis stabili – nemažas ne vien mūsų, o ir bet kurios kitos ekipos pranašumas.

– Praėjusį ir užpraėjusį sezonus jūsų ekipa nedalyvavo Baltijos lygos turnyre. Kodėl šiemet pasirinkote šias varžybas?

– Pasikeitus Lietuvos čempionato formatui, paaiškėjo, kad varžybų krūvis mums bus per mažas. Todėl po pertraukos grįžome į Baltijos lygą, kurioje yra pajėgių konkurentų. Tarptautinių kovų patirtis granitiečiams labai reikalinga, jie labiau pasitikės savo jėgomis. Be to, mūsų rankinio mėgėjai pamatys daugiau gero lygio rungtynių, nes daugumą Baltijos lygos mačų žaisime Kauno sporto halėje. Lėšų jos nuomai mūsų klubui skyrė Kauno miesto savivaldybė.

– Kokias užduotis keliate komandai?

– Manau, svarbiausia – ne konkrečios vietos ar trofėjai. Reikia stengtis kopti meistriškumo laiptais vis aukštyn.

Granitiečiai

Žaidėjai: Aleksandras Trockaitis, Algirdas Lazauskas, Mindaugas Urbonas, Vaidas Drevinskas, Aurimas Balčiūnas, Valdas Jarukas, Edvinas Balčiūnas, Paulius Šarkauskas, Vilius Rašimas, Paulius Zėringis, Augustinas Adomonis, Lukas Sutkus, Robertas Švedas, Andrius Šarkus ir Lukas Feoktistovas. Vyriausiasis treneris – Valdemaras Novickis, treneris – Modestas Prakapas, žaidžiantysis treneris – V.Jarukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių