Golfo senbuviams – trylikamečio pavyzdys

Naujasis sezonas Sostinių golfo klube (SGK) prasidėjo staigmena: „Chivas Open“ 1-osios grupės žaidėjų varžybas laimėjo 13-metis Gediminas Markevičius.

Sulaukė dalyvių antplūdžio

Nors tarp sezono atidarymo turnyro dalyvių buvo labiau patyrusių golfo žaidėjų, tačiau jauniausias iš jų vilnietis G.Markevičius patvirtino savo, kaip vieno perspektyviausių jaunųjų golfo žaidėjų vardą ir pasiekė geriausią rezultatą tarp pirmosios kategorijos žaidėjų (turinčiųjų aukščiausią meistriškumo įvertį),  surinkdamas 43 steiblfordo taškus.

„Visą žiemą daug treniravausi, todėl tikėjausi nugalėti. Nebuvo lengva, šis aikštynas – kalnuotas, bet buvo puikios oro sąlygos. Manau, kad ši mano pergalė šiemet – ne paskutinė. Keliausiu po visą pasaulį ir dalyvausiu vaikų varžybose“, – po varžybų sakė jaunasis vilnietis.

G.Markevičius aplenkė 18-metį Žilviną Kvedaravičių – 38 taškai ir Lietuvos golfo federacijos (LGF) viceprezidentą Ričardą Mačiulaitį, kuris surinko taip pat 38 taškus.

„Chivas Open“ turnyre pagal „shot gun“ formatą jėgas išmėgino 88 žaidėjai, nors teoriškai standartinis maksimalus žaidėjų skaičius šiam formatui yra 72 žaidėjai, tačiau buvo atsižvelgta į didelį susidomėjimą varžybomis, todėl priimtas sprendimas leisti žaisti maksimaliam įmanomam skaičiui žaidėjų. Golfo entuziastai atvyko ne tik iš Kauno bei Vilniaus, bet ir  Klaipėdos ar Druskininkų, taip dar kartą patvirtindami, jog SGK yra Lietuvos golfo Meka.

Prieš apdovanojimų ceremoniją tylos minute buvo pagerbtas buvęs aktyvus SGK narys ir golfo mylėtojas Mindaugas Šertvytis.

Kviečia golfo turistus

SGK generalinis direktorius Gintaras Didžiokas teigė, kad šiemet klubo veikla vyks keliomis kryptimis.

„Per žiemą daug padirbėjome – pagražinome aikštyną, pagerinome visą infrastruktūrą. Siekiame, kad kasmet vis daugiau žmonių susidomėtų golfu kaip puikia laisvalaikio leidimo forma, galimybe pabūti kartu visai šeimai. Norime įrodyti, kad tai nėra prabangi pramoga. Be to, daug dėmesio skiriame aikštyno priežiūrai, kad Lietuva turėtų visus tarptautinius standartus atitinkančią varžybų bazę, kurioje būtų įdomu žaisti“, – kalbėjo G.Didžiokas.

Anot SGK vadovo, viena problemų ta, kad iki šiol Lietuva buvo per mažai žinoma golfo turistams.

„Mūsų nebuvo taip vadinamame pasaulio golfo turizmo meniu. Tai – globalus, specifinis verslas. Daug keliaujančių golfo žaidėjų yra Skandinavijoje, pirmiausia Suomijoje ir Švedijoje, taip pat Vokietijoje, Olandijoje ir, žinoma, Didžiojoje Britanijoje. Pernai žengėme pirmuosius žingsnius – pradėjome skelbti apie save. Rezultatai nuteikia optimistiškai, – dalijosi mintimis G.Didžiokas. – Aukšto lygio servisas, patogus susisiekimas, patrauklios kainos – dar ne visi mūsų koziriai. Europos komisija įvardijo Lietuvą tarp 17-os švariausių pasaulio valstybių. Natūrali gamta ir sveikas maistas – tai taip pat išskirtiniai mūsų šalies privalumai.“

Pasak G.Didžioko, didžiausi ir reikšmingiausi 2012-ųjų SGK turnyrai – tradiciniai, kuriems pradedama rengtis dar neprasidėjus sezonui: gegužės 19-20 dienomis – LGF taurės varžybos, birželio 9-ąją – „Lexus“ taurė ir liepos 7-8 d. – Karaliaus Mindaugo taurė.

Koziris – kokybė

SGK aikštyno vadovas Donatas Puodžiukynas tvirtino, kad gausus „Chivas Open“ turnyro dalyvių būrys – ne staigmena.

– Pastaraisiais metais į sezono atidarymo varžybas atvyksta maždaug 90 žaidėjų. Kartais daugiau – klubo narių, kartais – svečių iš kitų klubų, o šį kartą – mišrus kolektyvas. Džiugu, kad mus renkasi ir kitų klubų nariai, – sakė D.Puodžiukynas.

– Kaip manote, kodėl kitų klubų nariai šį kartą pasirinko būtent jūsų klubą ir šį sezono atidarymo turnyrą?

– Galbūt todėl, kad šiai dienai esame vienas geriausių aikštynų šalyje. Mūsų klubo veikla taip pat vertinama aukščiausiais pažymiais.

– Kaip pasikeitė jūsų klubo aikštynas per žiemą?

– Atlikome didelius valymo darbus. Planuojame per kelis artimiausius metus pasiekti, jog aplinka būtų taip sutvarkyta, kad visa teritorija atrodytų kaip parkas. Žaidimas būtų lengvesnis: pavyzdžiui,  įmušus kamuoliuką į miškingą vietovę, bus galimybė jį lengvai surasti ir išmušti.

– Ko tikitės iš šio sezono?

– Turnyrų nebus daug, bet stengsimės, kad jie būtų dar masiškesni ir kokybiškesni – organizaciniu, teisėjavimo bei kitais požiūriais. To sieksime bendradarbiaudami su federacija ir kitais klubais. Tikimės, kad klubo narių skaičius padidės 20 procentų. Daugėja jaunimo, pirmiausia – vaikų. Tai – federacijos inicijuoto projekto mokyklose rezultatai. Latvijoje ar Estijoje jie geresni, nes jų golfo mokyklos turi sukaupusios daugiau patirties. Tikimės, kad po trijų metų ir Lietuvoje bus panaši padėtis.

– Ar daugėja jūsų klubą lankančių užsieniečių?

– Mes buvome dviejose tarptautinėse parodose – Turkijoje ir Suomijoje. Užmezgėme ryšius ir jau sulaukėme didelio susidomėjimo, pirmiausia – iš skandinavų. Jei palygintume su 2011-aisiais, išankstinių paraiškų šiemet – gal net dešimt kartų daugiau.

Specialus prizas – olandui

Specialų „Diena Media News“ įsteigtą prizą už smūgį arčiausiai duobutės pelnė trečius metus į Lietuvą užsukantis olandas Thomas Bassas.

– Nesitikėjau, kad man taip pasiseks. Tačiau visada reikia stengtis, nes bandydamas niekad nepralaimėsi, – teigė T.Bassas.

– Kada patikėjote, kad kamuoliukas atsidurs taip arti duobutės? – paklausėme žaidėjo.

– Vos lazdai palietus kamuoliuką supratau, kad kamuoliukas nukris labai arti – jis nusileido per 1 metrą ir 62 centimetrus iki duobutės.

– Ar tai buvo jūsų geriausias dienos smūgis?

– Ne, šį kartą atlikau kelis puikius smūgius, bet šis tikrai buvo vienas sėkmingiausių.

– Turint galvoje, kad ši nominacija bus tradicinė, gal jau galima jus vadinti šios rungties favoritu?

– Ne, verčiau būti tuo, kuris yra nuvertintas – taip lengviau. Tačiau stengsiuosi vėl laimėti, nes širdyje esu nugalėtojas.

T.Bassas maloniai nustebo gavęs Romualdo Požerskio ir Romualdo Rakausko albumą „Legendiniai „Žalgirio“ vyrai“ su Arvydo Sabonio autografu ir užtikrino, kad knyga ras pagarbią vietą jo asmeninėje bibliotekoje, juo labiau kad pono Tomo žmona yra lietuvė.

„Chivas Open“ prizininkai

1-oji kategorija: 1. Gediminas Markevičius – 43 steiblfordo taškai, 2. Žilvinas Kvedaravičius – 38, 3. Ričardas Mačiulaitis – 38.

2-oji kategorija: 1. Valdas Katkevičius – 41, 2. Edmundas Antanaitis – 39, 3. Carin Wijkstrom – 38.

3-ioji kategorija: 1. Rasa Ramonaitė – 54, 2. Tadas Krasaitis – 51, 3. Jonas Pundžius – 42.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių