G.Krapikas: vyrai turi suprasti, kad galime žaisti išvykoje

Pralaimėjimų seriją išvykoje bandantis nutraukti Kauno „Žalgiris“ antradienį išvyko į Zagrebą. Kroatijos sostinėje Gintaro Krapiko auklėtiniai trečiadienį Eurolygos ketvirtojo turo rungtynėse išmėgins jėgas su vietos „Cibona“ ekipa.

„Cibona“ kol kas yra nepatyrusi pergalės džiaugsmo Eurolygoje. Pirmojoje dvikovoje namie kroatai 40:85 beviltiškai pralaimėjo Sienos „Montepaschi“ klubui, o po to patyrė nesėkmes Barselonoje ir Stambule.

Tačiau nulis pergalių grafoje nereiškia, kad su „Cibona“ bus lengva.

„Nereikia apsirikti žiūrint į rezultatą 0-3, - prieš išvyką į Kroatiją sakė „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas. - Tvarkaraštis jiems nebuvo sėkmingas ir du pirmi pralaimėjimai buvo lyg užprogramuoti. Bet „Cibona“ dar tikrai nenuleidusi rankų ir rungtynėse su mumis bandys parodyti dantis“.

Krapiko auklėtiniai taip pat Eurolygoje negali pasigirti pergalėmis: pralaimėjo du kartus iš eilės - grupės lyderėms „Montepaschi“ ir „Barcelona“. Be to, kauniečiai išvykoje nesugeba laimėti jau 10 rungtynių iš eilės, rašo basketnews.lt.

Būtent nusiteikimas ir tikėjimas, kad ši serija gali nutrūkti, anot Krapiko, turėtų būti raktas į pergalę.

„Labai noriu, kad vyrai suprastų, kad galime žaisti išvykoje. Ne tik galime, bet ir turime, nes mums tai labai svarbios rungtynės. Nuo mūsų priklausys, kiek gerai sužaisime“ - aiškino „Žalgirio“ treneris.

Savaitgalį „Žalgiris“ trumpam buvo likęs be Traviso Watsono, kuris dėl skaudamo kelio praleido rungtynes su „Ventspils“ komanda. Tačiau pirmadienį amerikietis jau dirbo su komanda ir išvyko į Zagrebą.

Pasak Krapiko, aukštaūgių žaidimas yra itin svarbus, norint parsivežti teigiamą rezultatą.

„Jeigu mums padeda vidurio puolėjai, žaidžia agresyviai, tai lengviau žaisti ir gynėjams, nes jiems atsiranda daugiau erdvės, - įsitikinęs Krapikas. - Komanda jau pradeda susižaisti, kamuolys juda ir ieško komandos draugo geresnėje padėtyje“.

Mačo Zagrebe pradžia - trečiadienį 19.30 val.

„Žalgirio“ treniruotė ir Krapiko bei Tado Klimavičiaus komentarai:

 


Šiame straipsnyje: Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių