„Gintarinės poros“ laurus skynė kauniečiai

Savaitgalį mūsų mieste nugriaudėjusiame jau 53-iajame sportinių šokių konkurse "Gintarinė pora" šeimininkai be apdovanojimų neliko. Tradiciškai lietuviai madas diktavo standartinių šokių programoje.

Pabūgo akistatos?

Į Tarptautinės sportinių šokių federacijos (WDSF) kalendorių įtrauktas konkursas į Kauną priviliojo šimtus šokėjų iš įvairiausių pasaulio kampelių. Vien šeštadienį vykusioje standartinių šokių rungtyje pasirodė poros ne tik iš Europos, bet ir iš Honkongo, Japonijos bei Izraelio.

Vis dėlto ne pirmą dešimtmetį pavyzdį svečiams demonstruojantys lietuviai neužleido lyderių pozicijų. Erdvia šokių aikštele virtusią "Žalgirio" areną užpildę žiūrovai nuoširdžiomis ovacijomis atsidėkojo gracingais judesiais juos pavergusiems šokėjams. Daugiausia laurų susižėrė daugkartiniai pasaulio ir Europos čempionatų prizininkai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė. Kauno "Kaspino" klubo pora finale surinko 260 taškų ir 13 taškų aplenkė antros vietos laimėtojus vilniečius Vaidotą Lacitį ir Veroniką Golodnevą. Beje, E.Sodeika ir I.Žukauskaitė prieš titulo gynimą Kaune, pasižymėjo ir kitame pasaulio krašte. Kinijos mieste Vuhane vykusiose WDSF "Grand Slam" kategorijos varžybose jie nuskynė bronzos medalius.

"Į Kauną kvietėme visus pajėgiausius pasaulio šokėjus, tačiau pirmoji pagal reitingą standartinių šokių pora neatvažiavo. Matyt, pabijojo susitikti su E.Sodeika ir I.Žukauskaite jų namų arenoje. Ne veltui, nes kauniečiai "Gintarinėje poroje" pademonstravo aukščiausio lygio meistriškumą", – pasakojo vienas renginio organizatorių Česlovas Norvaiša.

Desertas žiūrovams

Pasak Č.Norvaišos, nors nesulaukė konkurentų iš užsienio, "Kaspino" duetas turėjo gerokai pasistengti, kad įrodytų pranašumą prieš antrus likusius V.Lacitį ir V.Golodnevą.

"Vilniečiai šoko taip pat puikiai, tad intrigos kovoje dėl titulo netrūko. Žiūrovai išvydo aukšto lygio, bet skirtingų stilių lietuvių pasirodymus. Būtent savo šokio maniera ir labiausiai skiriasi šie duetai. Abu jie pelnytai pakilo aukščiau nei kitos poros", – sakė žinomas treneris.

Arčiausiai lietuvių porų Kaune finišavo kylančia Rusijos sportinių šokių žvaigžde vadinamas duetas Ivanas Varfolomejevas ir Valerija Remina, užėmę trečią vietą. Rusai aplenkė ketvirtoje pozicijoje likusius vilniečius Dominyką Granską ir Iloną Haidukevič. Žemiau jų išsirikiavo finalininkės iš Estijos ir Izraelio. Beje, standartinių šokių įskaitoje penktas likęs duetas iš Estijos Konstantinas Gorodilovas ir Dominika Bergmanova pademonstravo savo universalumą. Jie jau kitą dieną stojo į kovą Lotynų Amerikos šokių pirmenybėse, kuriose jų rezultatai – dar geresni.

Talentų netrūksta

Jaunimo grupėje aukščiausią meistriškumą pademonstravo Rusijos duetas Maksimas Pugačevas ir Kira Oksas. Svečiai aplenkė dvi geriausias šeimininkų poras – Karolį Burneikį ir Izabelę Sekaitę (Kauno "Tvistas") bei Gedviną Meškauską ir Ugnę Bliujiūtę (Kauno "Sūkurys").

"Jaunimo grupėje žibėjo svečiai iš Rusijos. Jiems iššūkį metę K.Burneikis ir I.Sekaitė parodė savo didelį potencialą. Tai pasaulinio lygio, techniška, muzikali, artistiška pora. Tiesa, jiems dar reikia apsiprasti jaunimo amžiaus grupėje, nes čia šoka tik pirmus metus", – dėstė Č.Norvaiša.

Sekmadienį "Gintarinės poros" žiūrovai išvydo emocingas Lotynų Amerikos šokių varžybas ir įspūdingą koncertinę programą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių