Gimnastikos treneris tebestebina savo studentus

Lietuvos sporto universiteto (LSU) gimnastikos treneris Kostas Karpavičius savo trofėjų kolekciją papildė dar dviem medaliais, tačiau – ne gimnastikos varžybų.

Sėkmė Kroatijoje

75-erių kaunietis apdovanojimus su bendražygiais parsivežė iš Kroatijoje ir Slovėnijoje įvykusių šuolių į vandenį čempionatų.

Kroatijoje, Rijekos mieste, buvo surengtos atviros šios šalies šuolių į vandenį pirmenybės, jose dalyvavo 160 sportininkų (nuo 25-erių iki 79-erių metų ir vyresnių) iš penkiolikos šalių, tarp jų – septyni kauniečiai ir penki vilniečiai. Įvyko šuolių nuo 1 m ir 3 m tramplynų bei šuolių nuo bokšto varžybos.

Moterų grupėje prizines vietas užėmė Kauno veteranų šuolių į vandenį klubo "Salto" atstovė Asta Girdauskienė (1 aukso ir 2 sidabro medaliai), vilnietės Liucija Balsienė (3 aukso medaliai) ir Audra Sipavičienė (sidabras ir bronza) bei LSU studentė Dovilė Klimišinaitė (sidabras).

Vyrų varžybose lietuviai irgi pelnė visų spalvų medalius: vilniečiai Rokas Šermukšnis ir Kęstutis Autukas – po vieną aukso ir sidabro, Leonidas Kotikas – sidabro ir bronzos, "Salto" atstovas K.Karpavičius – sidabro, Marius Oksas – bronzos.

Aplenkė bičiulį

Šuolių nuo 1 m ir 3 m tramplynų varžybose pirmąsias vietas, o nuo bokšto – trečiąją užėmė 79-erių amerikietis Johnas Deiningeris, atstovavęs "Salto" klubui.

Bičiulis atkirto, kad teisėjai mane vertins gerokai griežčiau, nes atrodau įtartinai jaunesnis, nei yra iš tikrųjų, todėl apie pergalę nėra ko svajoti.

"Jis verslininkas, susipažinome 2002-aisiais per veteranų žaidynes Australijoje, dažnai lankosi Lietuvoje. Johnas – geras šuolininkas, bet jam jau prieš dešimt metų sakiau, kad jį anksčiau ar vėliau nugalėsiu, nes jis mėgsta alutį, o nuo jo auga svoris, – juokavo K.Karpavičius. – Bičiulis atkirto, kad teisėjai mane vertins gerokai griežčiau, nes atrodau įtartinai jaunesnis, nei yra iš tikrųjų, todėl apie pergalę nėra ko svajoti. Vis dėlto šiemet per čempionatą Nyderlanduose jį pagaliau aplenkiau."

Kaunietis buvo pranašesnis ir Rijekoje: per šuolių nuo bokšto varžybas K.Karpavičius pelnė 110,10, o J.Deiningeris – 89,15 balo. Aukso medalis įteiktas austrui Ekkehardui Kubastai – 136,20 balo.

81-ų rusė – čempionė

Slovėnijoje, Jesenicoje, įvyko Europos veteranų šuolių į vandenį čempionatas.

Lietuvos sportininkai iškovojo 18 medalių: L.Balsienė – tris aukso, A.Sipavičienė – aukso ir sidabro, A.Girdauskienė – sidabro, R.Šermukšnis – du aukso ir vieną sidabro, K.Autukas – du aukso, L.Kotikas – aukso ir bronzos, žinomas ekonomistas Nerijus Mačiulis – du sidabro, K.Karpavičius – sidabro, M.Oksas – du bronzos.

"Mūsų bičiulis J.Deiningeris taip pat ruošėsi startams, bet prieš varžybas, pramogaudami laivu Adrijos jūroje, patekome į audrą. Johnas paslydo ant denio ir susilaužė tris šonkaulius, tad kelias dienas praleido ligoninėje", – papasakojo K.Karpavičius.

Šuolių į vandenį veteranais laikomi asmenys nuo 25-erių metų.

"Jesenicoje net tris aukso medalius iškovojo stebėtinai puikios sportinės formos 81-ų rusė Jevgenija Stepanova", – sakė K.Karpavičius.

Nesivaiko maisto madų

Kauno veteranų šuolių į vandenį klubas "Salto" įkurtas prieš 23-ejus metus, vienija daugiau nei 20 sporto entuziastų, vyriausias iš jų – K.Karpavičius.

"Visą gyvenimą buvau ir vis dar esu gimnastikos dėstytojas. Gyvenau prie Neries – mėgau paplaukioti, mokėjau šokinėti nuo krantų ir aukščio nebijojau. Man nebuvo sudėtinga profesionaliai mokytis šuolių į vandenį, – teigė ilgametis LSU dėstytojas. – Sulaukęs 50-ies pradėjau dalyvauti veteranų čempionatuose. Tada buvo labai didelė konkurencija – itin stiprūs vokiečiai, rusai, austrai, per pirmuosius penkerius metus nelaimėjau prizinių vietų."

2002 m. pasaulio veteranų sporto žaidynių čempionas tvirtina, kad vyresniam žmogui, norinčiam išlikti gyvybingam, svarbiausia – rytinė mankšta, sportas, judėjimas ir aktyvus gyvenimo būdas.

"Aš nesivaikau mados maitintis labai sveikai. Valgau be jokio režimo, nes vis dar dirbu LSU ir tenka prisitaikyti prie paskaitų ritmo", – teigė K.Karpavičius.

Jis neslėpė, jog studentai stebisi, kad tokio amžiaus dėstytojas pats demonstruoja visus gimnastikos pratimus.

"Neįsivaizduoju, kodėl negalėčiau jų atlikti? Tai kas, kad man – 75-eri ir esu maždaug tokio pat amžiaus kaip mano studentų seneliai", – juokėsi K.Karpavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

l

l portretas
saunuolis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių