Geriausias Lietuvos baseinas - Alytuje

Dar vienas pabaigtuvių vainikas nacionalinės svarbos sporto objekte. Antradienį šventė vyko po renovacijos atidarytame Alytaus sporto rūmų baseine ir naujai įrengtame lengvosios atletikos manieže. Į šiuos sporto objektus buvo investuota 6,8 mln. Lt Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

Nuveiktais darbais ir naujais sporto objektais džiaugėsi ne tik alytiškiai, bet ir Lietuvos sporto vadovai - Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas ir jo pavaduotojai, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas, kitų Lietuvos sporto organizacijų atstovai.

Gausūs svečiai pirmiausia apžiūrėjo maniežą, kuriame Alytaus lengvaatlečiai dabar turi puikias sąlygas treniruotis. Nestandartiniai 160 m ilgio bėgimo takai įrenti buvusioje palėpėje. „Pamatęs prieš keletą metų šias patalpas, negalėjau patikėti, kad jose bus įrengtas toks maniežas", - apžiūrinėdamas lengvosios atletikos bėgimo takus kalbėjo KKSD gen. direktorius Algirdas Raslanas, palinkėjęs alytiškiams garsinti sporto aikštynuose ir Alytaus miesto vardą, ir Lietuvos. Lietuvos sporto vadovas taip pat pažymėjo, jog šiemet mūsų šalyje atidaromi net šeši nauji sporto objektai, iš kurių - keturi yra nacionalinės svarbos - tiek sporto objektų nebuvo atidaroma dar nė vienais metais.

Vėliau svečiai apžiūrėjo daugiausia džiaugsmo keliantį sporto objektą - 50 m ilgio baseiną. Baseine vyko pirmosios varžybos, kuriose dalyvavo Lietuvos ir Lenkijos jaunieji plaukikai. Alytaus baseinas, kuriame yra aštuoni 50 m ilgio plaukimo takai, turi tarptautinius standartus liudijantį sertifikatą, baseine sumontuota moderni elektroninė įranga. „Mums ypač malonu, kad olimpiniais metais atidaromi nauji sporto objektai - dėkoju visų olimpiečių vardu. Man tokie įvykiai prilygsta olimpiniam medaliui", - džiaugėsi LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas. Specialistų vertinimu, tai dabar geriausias Lietuvos baseinas, kuriame galės treniruotis ir Lietuvos plaukikai, ir penkiakovininkai.

Tačiau darbai Alytaus sporto rūmuose dar nebaigti. Kitais metais čia turi prasidėti krepšinio arenos tvarkymo darbai - arenos išplėtimui 2009 m. numatyta skirti 10 mln. Lt iš Europos struktūrinių fondų ir  dar 5 mln. Lt - iš Vyriausybės investicijų programos. Šioje salėje 2011 m. planuojama rengti Europos vyrų krepšinio čempionato pogrupio varžybas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių