„Formulės-1“ lenktynininkų planus gali sujaukti liūtis

  • Teksto dydis:

„Formulės-1“ pilotams Malaizijos „Grand Prix“ gali tekti galynėtis ne tik su varžovais, bet ir su oro sąlygomis. Šeštadienį bei sekmadienį Sepango trasoje, kur vyks antrojo šio sezono etapo lenktynės, prognozuojamas alinantis karštis ir liūtis su perkūnija.

Gausaus lietaus tikimybė – 80–90 proc. Oro temperatūra svyruos nuo 32 iki 33 laipsnių.

Pirmoje treniruotėje greičiausias buvo „Mercedes“ komandos narys vokietis Nico Rosbergas, antroje – jo ekipos draugas Lewisas Hamiltonas. Šis britas Malaizijoje triumfavo pernai. Sepango trasoje daugiausia – po tris kartus – pirmą vietą užėmė legendinis Michaelis Schumacheris, taip pat Fernando  Alonso ir Sebastianas Vettelis. Du sykius pajėgiausias buvo suomis Kimi Raikkonenas.

Varžybose Malaizijoje, kurios rengiamos nuo 1999 metų, jau dalyvaus pirmą etapą Australijoje praleidę dukart pasaulio čempionas ispanas F. Alonso iš „McLaren“ bei „Williams“ atstovas suomis Valtteri Bottas.

F. Alonso susižeidė per bandymus Barselonoje – patyrė smegenų sukrėtimą. Ispanas pripažino turėjęs problemų su vairo valdymu. V. Bottą kankino nugaros skausmai.

Pirmame etape Australijoje nugalėtoju tapo dusyk pasaulio čempionas L. Hamiltonas (25 taškai), antras buvo N. Rosbergas (18 tšk.) Ant garbės pakylos dar lipo „Ferrari“ atstovaujantis keturiskart pasaulio čempionas vokietis S. Vettelis (15).

Tik 11-as finišavo ir nė vieno įskaitinio taško negavo F. Alonso ekipos draugas britas Jensonas Buttonas. Šis pilotas sako neabejojąs, kad Sepango trasoje „McLaren“ lenktynininkai pasirodys solidžiai. Kita vertus, jis pripažįsta, kad pranašumą vėl turės „Mercedes“ nariai.

Jie pirmauja komandų įskaitoje (43 taškai). „Ferrari“ turi 15, o „Sauber“ ekipa – 14 taškų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių