„Fed Cup“ starte – dramatiška Lietuvos tenisininkių pergalė prieš Egiptą

  • Teksto dydis:

Lietuvos moterų teniso rinktinė Šiauliuose dramatiška pergale pradėjo Federacijos taurės („Fed Cup“) antros grupės Europos-Afrikos zonos varžybas.

Pirmąją turnyro dieną lietuvės 2:1 palaužė Egipto komandą.

Mačo likimas sprendėsi trečiojo – dvejetų – susitikimo trečiame sete, kurio pabaigoje sėkmė nusišypsojo Joanos Eidukonytės ir Gerdos Zykutės duetui. Lietuvės po 2 valandų ir 18 minučių kovos įveikė Olos Abou Zekry ir Sandros Samir dvejetą 6:1 4:6 7:5.

„Sutarėme su merginomis, kad dvejetus žaisime aktyviai ir tai pasiteisino. Perėmėme daug kamuolių prie tinklo, turėjome iniciatyvą. Galiu pasakyti, kad Joana ir Gerda poroje atrodo tikrai neblogai. Joana įgijo daug dvejetų teniso patirties studijuodama JAV, o Gerda nuo seno mėgsta žaisti dvejetus.

Merginos yra labai skirtingo stiliaus žaidėjos, tačiau jos puikiai papildo viena kitą“, – po iškovotos pergalės kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonė Edita Liachovičiūtė.

Vienetų susitikimuose lietuvės ir egiptietės pasidalino po pergalę.

Antrųjų komandų rakečių akistatoje Paulina Bakaitė 6:2 7:6(2) nugalėjo Mai El Kamash, o rinktinių lyderių akistatoje S.Samir 7:5 6:3 buvo stipresnė už Joaną Eidukonytę.

Rytoj Lietuvos tenisininkės susitiks su Liuksemburgo komanda, kuri šiandien 1:2 nusileido Danijos rinktinei.

A grupės susitikimuose Slovėnija 3:0 nugalėjo Švediją, o Norvegija tokiu pačiu rezultatu – Pietų Afrikos tenisininkes.

Lietuvos ir Liuksemburgo rinktinių mačas Šiaulių teniso mokykloje prasidės ketvirtadienį 11 valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių