Fechtuotojai Kaune be medalių neliko

Ketvirtus metus iš eilės Kaune vykusiame tarptautiniame fechtavimo turnyre „Gaja-Dvikova Cup 2015“ lietuviai pasipuošė 7 medaliais.

Varžybose, kuriose jėgas išbandė per 200 jaunųjų fechtuotojų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Vokietijos, Armėnijos ir Norvegijos, buvo grumiamasi 3 amžiaus kategorijose. Vaikinai ir merginos špagas sukryžiavo jaunimo (iki 20 metų), jaunių (iki 17 metų) bei jaunučių (iki 14 metų) grupėse.

Jaunučių vaikinų varžybose laurus nuskynė Domantas Ivanauskas, laimėjęs visas 10 kovų. Merginų rungtyje sidabrą užsikabino Patricija Ščetcko, pogrupyje laimėjusi 5 iš 5 kovų. Finale po atkaklios kovos šeiminkų atstovė 14:15 nusileido baltarusei Aliaksandrai Kuzmich. Vyresnių amžiaus grupėje (U17) aukso medalį iškovojo Olivija Mašalo. Mūsų šalies rinktinės narė pogrupyje iškovojo 5 iš 6 pergalių ir pateko į atkrintamąsias varžybas. Ten įveikusi visus barjerus, ji finale 11:9 palaužė latvę Janą Vilcane.  Geriausiai tarp šio amžiaus vaikinų pasirodė broliai Dominykas Bartaška, galutinėje įskaitoje likęs 6-tas, ir Matas Bartaška, užėmęs 8-ąją vietą.

Jaunimo (U20) grupėje ant pakylos lipo net 4 merginos iš Lietuvos. 1-ąją vietą užėmė  Viktė Ažukaitė, sidabrą pelnė Akvilė Katkovaitė, bronzą – perspektyvi penkiakovininkė Ieva Serapinaitė ir Olivija Mašalo.

Vaikinų jaunimo (U20) grupėje lietuviai liko be medalių. Turnyro nugalėtoju tapo tituluotas Baltarusijos sportininkas Dzianis Paulouski. Tarp lietuvių geriausiai pasirodė šalies jaunių rinktinės nariai Rokas Jukna (6 vieta) ir Matas Bartaška (8-ta vieta).

Viena varžybų organizatorių Rasa Ažukienė teigė, kad gausūs svečiai iš užsienio turnyru liko patenkinti.

„Žinoma, teko įdėti daug jėgų, tačiau pastangos pasiteisino. Varžybos turi gerą vardą, į jas noriai važiuoja užsieniečiai. Matome, kad fechtavimas mūsų regione populiarėja“, - mūsų portalui sakė trenerė.

Pasak jos, nors mūsų šalyje fechtavimas nėra populiari sporto šaka, lietuvių sportininkų lygis nėra prastas. Jie sėkmingai konkuruoja su Skandinavijos regiono atstovais. Neveltui, lietuviai pastaraisiais metais yra ne kartą tapę Šiaurės šalių pirmenybių prizininkais. Tiesa, konkuruoti su pasauliniais lyderiais italais, prancūzais ar rusais mūsų fechtuotojai nėra pajėgūs. Juolab, kad konkurencija kasmet vis auga. Tarptautinei federacijai priklauso apie 160 valstybių, naujų talentų randasi ne tik Europoje, bet ir Afrikoje ar Australijoje. Vien pas mūsų kaimynus lenkus yra apie 600 fechtavimo klubų, Lietuvoje – vos 6. Tačiau pastangos duoda rezultatų.

„Mums turnyras Kaune buvo puiki repeticija prieš tarptautinius startus, kurių svarbiausias - Šiaurės šalių jaunimo ir jaunių fechtavimo čempionatas vyks rudenį Kaune. Rugsėjo 26-27 dienomis Lietuvos pajėgiausi fechtuotojai kausis dėl apdovanojimų su Švedijos, Norvegijos, Danijos, Suomijos, Islandijos, Latvijos bei Estijos sportininkais“, - sakė R.Ažukienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių