Fechtavimosi čempionate K. Šatkauskas užėmė 30-tą vietą

Slovėnijoje vykstančiame Europos jaunių (iki 17 metų) ir jaunimo (iki 20 metų) fechtavimosi čempionate geriausiai iš lietuvių pirmadienį kovojęs Karolis Šatkauskas jaunimo pirmenybių špagininkų varžybose užėmė 30-tą vietą.

Tik 96-ą reitingą prieš pirmenybes turėjęs lietuvis 7-oje atrankos grupėje laimėjo tris kovas iš šešių ir, užėmęs trečią vietą, pateko į atkrintamąsias varžybas, kuriose turėjo jau 49-ąją starto poziciją.

Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate K.Šatkauskas 15:14 palaužė portugalo Andre Vazo pasipriešinimą, šešioliktfinalyje 15:12 įveikė britą Amlą Sinclairą ir tik aštuntfinalyje 12:15 nusileido švedui Linusui Islui Flygare'ui.

Taip pat tris kovas iš šešių galimų atrankos 11-ojoje grupėje laimėjo, tačiau 5 vietą užėmė ir į atkrintamąsias varžybas su 63-čiu rezultatu patekęs Edgaras Dvariškis jau pirmajame rate 14:15 turėjo pripažinti šveicaro Lucaso Malcotti pranašumą ir galutinėje rikiuotėje užėmė 72-ąją poziciją.

Vos vieną kovą iš šešių galimų 5-oje atrankos grupėje laimėjęs ir šeštą vietą užėmęs Giedrius Kazakevičius bendroje įskaitoje liko 111-as tarp 114-os dalyvių ir į atkrintamąsias varžybas nepateko.

Šios rungties Europos čempionu tapo Yuvalas Shalomas Freilichas iš Izraelio, finale 15:12 nugalėjęs vengrą Zsomborą Banyai'ų, o bronzos medaliai įteikti ukrainiečiui Vladimirui Stankevičiui ir vokiečiui Peteriui Bitschui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių