Europos vicečempionai tikisi sėkmės ir Kaune

Lietuvos šokėjai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė antrą kartą tapo Europos standartinių šokių profesionalų lygos vicečempionais, o šių varžybų medalis – jau penktasis Kauno "Sūkurio" klubo poros trofėjų kolekcijoje.

Be Lietuvos teisėjų

Ispanijos mieste Kambrilyje įvykusiame Europos standartinių šokių profesionalų lygos čempionate D.Vėželį ir L.Chatkevičiūtę aplenkė tik Danijos atstovai Emanuelis Valeri ir Tania Kehlet.

Trečiąją vietą užėmė Lenkijos duetas Andrzejus Sadeckis ir Karina Nawrot. Varžybose dalyvavo 27 poros.

Teisėjų brigadoje nebuvo Lietuvos arbitrų, o Danijos ir Lenkijos šokėjai jautė neoficialias saviškių – Alano Winterio ir Roberto Wotos – simpatijas.

Tačiau lenkas R.Wota aukščiausiais balais įvertino ir du lietuvių šokius – skyrė pirmąsias vietas už valsą ir Vienos valsą.

Patenkinti pasirodymu

"Esame patenkinti ir savo pasirodymu, ir užimta vieta, – sakė "Kauno dienai" L.Chatkevičiūtė. – Maloniai nustebino žiūrovai, visą čempionatą emocingai palaikę mus. Pasirodo, mes ir Ispanijoje turime nemažai gerbėjų."

Šokėja pripažino, kad E.Valeri ir T.Kehlet – stiprūs varžovai.

"Mes jau seniai konkuruojame, tačiau kol kas nepavyko jų nugalėti. Emanuelis ir Tania buvo mėgėjų standartinių šokių pasaulio bei Europos čempionai. Pastaruoju metu mūsų keliai vis susikerta profesionalų lygos čempionatų finaluose", – kalbėjo Lina.

2012 m. Slovėnijoje, 2014 m. Vokietijoje ir 2015 m. Danijoje D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė iškovojo bronzos medalius, 2013 m. Vokietijoje – sidabro.

Šoks "Žalgirio" arenoje

Artimiausiomis dienomis Europos vicečempionai viešės Kinijoje, o grįžę į Lietuvą ruošis Tarptautinės sportinių šokių federacijos (WDSF) profesionalų lygos parodomųjų standartinių šokių pasaulio čempionatui.

Šis renginys numatytas gegužės 7–8 d. "Žalgirio" arenoje vyksiančių tradicinių – jau 52-ųjų – tarptautinių varžybų "Gintarinė pora" programoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintareliai

Gintareliai portretas
Sveikinam! Sekmes Kaune!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių