Europos sezoną „Ambersail“ užbaigs prestižinėje regatoje

  • Teksto dydis:

Europos sezoną lietuvių jachta „Ambersail“ uždarys jau šį šeštadienį startuodama prestižinėje Viduržemio jūros regatoje „Rolex Middle Sea Race“, kurioje rungsis daugiau nei šimtas jachtų iš 25 skirtingų pasaulio valstybių. 

Po regatos jachta ketina kirsti Atlantą ir pratęsti buriavimo sezoną Karibuose.

Konkurencija vienoje žymiausių pasaulio regatų, vykstančioje 608 jūrmylių distancijoje aplink Sicilijos salą, žada būti itin didelė. Jachtos „Ambersail“ varžybinėje grupėje „IRC 1“ galima rasti ne tik tris to paties tipo, dešimčia pėdų didesnius „Volvo70“ lenktyninės klasės laivus (jachta „Ambersail“ yra „Volvo60“ klasės), bet ir amerikiečių jachtą „Rambler“, kurią regatos organizatoriai įvardija kaip vieną iš greičiausių šiuo metu sukurtų lenktyninių laivų.

Šiais metais varžybose jachtai „Ambersail“ vadovaus patyręs buriuotojas, kapitonas Tauras Rymonis. Įgulos sudėtyje patirties semsis ir trys jauni sportininkai: Vėjas ir Martis Pajarskai, Domantas Juškevičius, kuriam šiuo metu – vos 16-lika metų.

Uždariusi Europos sezoną šioje regatoje, jachta „Ambersail“ tradiciškai kirs Atlantą ir tęs savo programą Karibuose. Čia numatyti ne tik startai skirtingose Karibų regatose, bet ir kruiziniai buriavimo etapai.

„Rolex Middle Sea Race“ laikoma viena prestižiškiausių tarptautinių regatų pasaulyje. Jos metu, startavusios Maltoje, jachtos turi įveikti 608 jūrmylių distanciją aplink Sicilijos salą prieš laikrodžio rodyklę. Vienas didžiausių iššūkių – nepastovios ir dažnai kintančios oro sąlygos. Šiais metais vyks jau 37-oji regata.

Visą varžybų eigą bus galima sekti internete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių