Europos regbio čempionate – istorinė Vokietijos pergalė ir antausis rusams

  • Teksto dydis:

Šeštadienį prasidėjusiame Europos regbio čempionate užfiksuota viena didžiausių sensacijų šiame sporte pastaraisiais metais. Vokietijos regbininkai pirmą kartą istorijoje nugalėjo galingą Rumunijos komandą.

Namie žaidę vokiečiai laimėjo po dramatiškos kovos 41:38 (20:24).

Iki šiol per 70 metų vokiečiams nei karto nebuvo pavykę nugalėti rumunų. Rumunijos rinktinė Vokietijoje pirmavo didesnę laiko dalį, tačiau paskutinėmis sekundėmis vokiečio Marcelo Coetzee atliktas žeminimas padovanojo šeimininkams pergalę.

„Ši pergalė prieš rumunus yra nuostabi ir istorinė. Mes atsilikome pusę rungtynių, bet kovojome ir sugebėjome grįžti į kovą“, – sakė Australijoje gimęs Vokietijos rinktinės kapitonas Seanas Armstrongas.

Du iš penkių žeminimų vokiečiams pelnė Jacobusas Otto'as, o dar 16 taškų pridėjo iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) kilęs Raynoras Parkinsonas.

Pasaulio reitinge Vokietija užima 24-ąją vietą, o Rumunija – 16-ą. Anksčiau vokiečiai vienintelį kartą aukščiau pasaulio reitinge esantį varžovą yra nugalėjusi praėjusiais metais, kuomet draugiškame mače 24:21 įveikė Urugvajų.

Kitose rungtynėse gana netikėtą nesėkmę patyrė Rusijos rinktinė. Garsiai apie planus dalyvauti pasaulio čempionate kalbantys rusai išvykoje 6:16 neatsilaikė prieš Ispanijos regbininkus. Pasaulio reitinge rusai yra 19-i, o ispanai – 22-i.

Kitame susitikime čempionato favorite laikoma Gruzijos rinktinė išvykoje 31:6 nepaliko vilčių Belgijos komandai.

Europos regbio čempionatas yra aukščiausias Senojo žemyno regbio divizionas po „Šešių nacijų“ turnyro. Šios pirmenybės taip pat yra atranka į 2019 metų pasaulio čempionatą Japonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių