Europos rankinis uostamiestyje: „Dragūnas“ kovos su šveicarais

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai jau ne vieną sezoną yra vienintelė Lietuvos vyrų rankinio komanda, bandanti prasimušti Europos rankinio lygos (EHF) turnyruose. Šiemet uostamiesčio ekipa dalyvauja Iššūkio taurės turnyre. Šį šeštadienį Klaipėdoje vyks pirmojo etapo rungtynės su ekipa iš Šveicarijos – Sant Galeno „St. Otmar“.

Šeštadienį, lapkričio 19 d., 15 val. praėjusio sezono šalies vicečempionai klaipėdiečiai aikštelėje susitiks su Šveicarijos lygoje praėjusį sezoną ketvirtą vietą užėmusia komanda.

„Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas neslėpė, kad po neblogai sužaistų Baltijos rankinio lygos rungtynių, kai klaipėdiečiai nusileido Minsko „SKA“ ekipai, bet sužaidė lygiosiomis su pajėgia Zaporožės „ZTR“ komanda, buvo galima tikėtis ir gana gero pasirodymo prieš šveicarus.

Vis dėlto entuziazmą kiek sumažino trečiadienį vykusios Lietuvos rankinio federacijos taurės varžybos, kuriose vos dviejų įvarčių skirtumu buvo įveikti pirmoje lygoje žaidžiantys KTU rankininkai.

„Tai parodo, kad dar trūksta meistriškumo. Taip, nežmoniškai susikaupę ir labai norėdami galime laimėti, bet paprastai išėjus į aikštę laimėti, kuo pasižymi itin aukšto meistriškumo komandos, nesugebame. Individualiai mūsų meistriškumas yra dar žemas“, - kalbėjo A. Juškėnas.

Treneris pabrėžė, kad atvykstantys šveicarai nėra patys stipriausi savo šalyje: „Jiems šiemet sekasi vidutiniškai, jie šiuo metu yra 7-8 vietoje. Tačiau jie turi žaidėjų iš įvairių Europos šalių – yra po slovėną, kroatą, serbą, austrą, čeką. Taigi tai europinė komanda, kuri, turėdama pinigų, ieško sau žaidėjų. Taigi šiuo aspektu mes negalime lygintis.“

Pasak A. Juškėno, labai svarbus „Dragūno“ rankininkų nusiteikimas – tai, ką aikštelėje dragūniečiai demonstravo žaisdami su Minsko ir Zaporožės ekipomis, buvo panašu į tokį rankinio lygį, kurio siekiama.

Treneris pabrėžė, kad pastaruoju metu „Dragūnas“ nesiilsėjo – per savaitę buvo sužaistos net ketverios rungtynės. Tačiau A. Juškėnas sakė esąs tikras, kad, nepaisant nuovargio, kovoje su greitą rankinį mėgstančiais šveicarais Klaipėdos ekipa atiduos visas jėgas.

„Visos komandos vardu noriu pakviesti visus klaipėdiečius ateiti į rungtynes. Vieninteliai iš Lietuvos vyrų komandų žaidžiame Europos turnyre, tad į Klaipėdą su mumis rungtyniauti atvyksta aukšto lygio komandos. Manau, kad tai puiki proga pažiūrėti gerą rankinį ir išvysti visą šio sporto grožį. Tai – kietas žaidimas, kuris palieka įspūdį bent kartą rungtynėse apsilankiusiems žiūrovams. Labai lauksime kuo gausesnio būrio Klaipėdos sirgalių, nes jau ne kartą įrodėme, kad su nuoširdžiu klaipėdiečių palaikymu galime iškovoti svarbias pergales. Tai – mūsų aštuntasis žaidėjas aikštelėje“, - į rungtynes kvietė A. Juškėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių