Europos rankinio čempionato atrankos starte neapsieita be staigmenų

  • Teksto dydis:

Trečiadienį startavo atrankos į Europos rankinio vyrų čempionatą Zagrebe kovos. Jau pačiame pirmajame ture užfiksuotos kelios staigmenos.

Visos atrankoje dalyvaujančios nacionalinės rinktinės yra suskirstytos į 7 grupes po 4 komandas. Iš kiekvienos grupės į kitą etapą patenka dvi stipriausios komandos bei viena geriausia visų grupių trečioji rinktinė. Teisę čempionate dalyvauti jau turi turnyro šeimininkai kroatai.

Lietuvos rankininkai varžosi septintojoje grupėje, o trečiadienį tarpusavyje santykius šioje grupėje aiškinosi Norvegijos ir Belgijos rankininkai. Aikštės šeimininkai norvegai, kurie praėjusiame Europos čempionate liko ketvirti, be didesnio vargo susidorojo su savo oponentais.

Nuo pat pirmųjų rungtynių minučių primetę varžovams greitą žaidimo tempą, norvegai atitrūko ir rungtynes laimėjo 35:26 (20:14).

Lietuviai savo rungtynes su viena galingiausių pasaulio rinktinių Prancūzija, žais ketvirtadienį vakare, o sekmadienį į Lietuvą atvyksta Norvegijos rankininkai. Itin svarbus Lietuvai mačas vyks 18 val. Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Mūsų kaimynai latviai, rungtyniaujantys pirmoje grupėje, susitiko su vengrais ir jiems išvykoje pralaimėjo 16:24. Šios grupės favoritai danai su Nyderlandų rankininkais žais ketvirtadienį.

Antroje grupėje rumunai kiek netikėtai išvykoje sugebėjo palaužti Baltarusijos rankininkus. Po atkaklios ir lygios kovos Rumunijos rinktinė šventė pergalę 26:23. Itin įdomios rungtynės ketvirtadienį laukia Lenkijoje, kur aikštės šeimininkai priims svečius iš Serbijos.

Staigmena užfiksuota ir trečioje grupėje, kur Austrijos rinktinė namuose 27:31 nusileido suomiams. Romas Kirveliavičius šiose rungtynėse Austrijos rinktinei pelnė vieną įvartį. Tuo tarpu Ispanijos nacionalinė rinktinė be didesnio vargo susitvarkė su lietuviams neblogai pažįstama Bosnijos ir Hercogovinos ekipa. Ispanai šventė įtikinamą pergalę 30:21.

Abejos rungtynės trečiadienį sužaistos ketvirtojoje grupėje. Čia pergales šventė abi namuose rungtyniavusios komandos. Makedonija 27:21 įveikė Ukrainą, o Islandija po labai atkaklios kovos palaužė čekų pasipriešinimą (25:24).

Pergalingai čempionatą pradėjo ir Europos čempionai vokiečiai, kurie nepaliko vilčių portugalams, įveikdami pastaruosius 35:24. Pergalę šventė ir kita namuose žaidusi šios grupės komanda Slovėnija. Ji Šveicarijos rinktinę įveikė 32:27.

Vienintelės lygiosios kol kas užfiksuotos buvo tik Rusijoje, kur šeimininkams nepavyko palaužti svečių iš Slovakijos ir rungtynės baigėsi 31:31. Švedijos ir Juodkalnijos rinktinės į kovą stos ketvirtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių