Europos parolimpinio komiteto prezidentu išrinktas kroatas

  • Teksto dydis:

Europos parolimpinio komiteto (EPC) prezidentu išrinktas kroatas Ratko Kovačičius, šias pareigas eisiantis ketverius metus. EPC Generalinės Asamblėjos rinkiminėje sesijoje Lenkijos mieste Katovicuose dalyvavo ir Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) vadovas Mindaugas Bilius.

LPOK prezidentas į Lenkiją vyko ne tik balsuoti, bet ir su tikslu užmegzti glaudesnius ryšius su kaimyninių šalių parolimpinių judėjimų vadovais. M. Bilius sako, kad vizitas buvo itin vaisingas: jau sutarta dėl atskiro susitikimo su Latvijos ir Estijos parolimpinių komitetų vadovais, planuojamas tampresnis Šiaurės šalių atletų bendradarbiavimas.

Kroatijos parolimpinio komiteto vadovas R.Kovačičius EPC prezidento kėdėje pakeitė dvi kadencijas pareigas ėjusį daną Johną Peterssoną, kuris sieks Tarptautinio parolimpinio komiteto (IPC) prezidento posto rudenį vyksiančiuose rinkimuose. Kroatas buvo vienintelis kandidatas.

„Didelių permainų nebus. Ratko Kovačičius žadėjo tęsti savo pirmtako, kurio darbas buvo vertinamas labai gerai, veiklą. Visi sutaria, kad organizacija juda teisinga kryptimi. Kroatas nori, kad Europos šalių parolimpiniai komitetai dirbtų dar artimiau“, – sakė M. Bilius.

Man tai pirma tarptautinė konferencija, o rezultatai viršijo lūkesčius.

Katovicuose buvo išrinktas ne tik prezidentas, kuriuo tapo Kroatijos parolimpinio komiteto vadovas, tačiau ir viceprezidentas, penki Vykdomojo komiteto nariai. M. Bilių ypatingai nudžiugino Lenkijos atstovo sėkmė Vykdomojo komiteto narių rinkimuose.

„Labai gerai, kad lenkas bus Vykdomajame komitete. Lenkai apskritai yra toli pažengę: čia neįgalieji prilyginti sveikiesiems. Niekas neskirsto sportininkų į sveikus ir neįgalius. Visos sąlygos jiems yra vienodos, visi sportininkai gauna vienodo dydžio valstybės išmokas – premijas stipendijas ir taip toliau. Mums yra į ką lygiuotis“, – dėstė M. Bilius.

Vienas iš pagrindinių LPOK vadovo tikslų Lenkijoje buvo asmeniškai susipažinti su kaimynais ir pakloti pamatus tolimesniam tampriam bendradarbiavimui.

„Man tai pirma tarptautinė konferencija, o rezultatai viršijo lūkesčius. Visų šalių komitetų prezidentai bendrauja labai maloniai. Mums atsiveria galimybės bendradarbiauti su visa Europa. Net su tolimesniais kraštais – Ispanija, Portugalija. Reikia tik noro. Jau sulaukėme kvietimo vykti į Latviją, kur atvyks ir estai. Danai, suomiai, švedai ir norvegai mus kviečia prisijungti prie Šiaurės šalių grupės ir kartu vystyti neįgaliųjų sportą“, – pasakojo M.Bilius.

LPOK vadovas Katovicuose turėjo galimybę pabendrauti ir su Tarptautinio parolimpinio komiteto prezidentu seru Philippu Cravenu, kuris rudenį postą užleis savo įpėdiniui. Kas juo taps, paaiškės rugsėjo 8 d. Jungtinių Arabų Emyratų sostinėje Abu Dabyje, per IPC Generalinės Asamblėjos rinkiminę sesiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių