Europos lygos finale – „Benfica“ ir „Chelsea“

Vėlų ketvirtadienio vakarą paaiškėjo šio sezono UEFA Europos lygos finalininkai. Jais tapo Londono „Chelsea“ ir Lisabonos „Benfica“ klubai. „Mėlynieji“ bendru serijos rezultatu 5-2 įveikė Šveicarijos „Basel“ komandą, tuo tarpu portugalų ekipa serijoje 3-2 palaužė Stambulo „Fenerbahce“ futbolininkų pasipriešinimą.

Atsakomojoje dvikovoje, Anglijoje, „Chelsea“ klubas nugalėjo varžovų ekipą rezultatu 3-1. Šeimininkams įvarčius pelnė Fernando Torresas, Victoras Mosesas ir Davidas Luizas. Svečių gretose vienintelį kartą pasižymėjo Mohamedas Salah.

Identišku rezultatu pergalę atsakomajame mače šventė ir „Benfica“. Portugalų komandai įvarčius pelnė Nicolasas Gaitanas ir Oscaras Cardozo. Pastarasis pasižymėjo du kartus. Turkų klubui įvartį pridėjo Dirkas Kuytas, kuris pasižymėjo nuo vienuolikos metrų žymos.


Rungtynių aprašymas

Pirmasis kėlinys. Svečiai sukuria pavojingą išpuolį jau pirmą susitikimo minutę. Marco Strelleris priima kiek skubotą sprendimą ir netrukdomas smūgiuoja maždaug iš 16 metrų, bet kamuolys skrieja greta virpsto.

Fernando Torresas atlieka idealų perdavimą Frankui Lampardui, bet pastarojo smūgiuotas kamuolys pataiko į virpstą. Pakartotinu bandymu į varžovų vartus smūgiuoja Victoras Mosesas, bet šveicarų ekipa apsigina ir rengia kontrataką.

Pavojinga šeimininkų ataka! F.Torresas įsiveržia į varžovų baudos aikštelę ir atlieka labai tikslų smūgį į artimąjį vartų kampą. „Basel“ klubą nuo praleisto įvarčio gelbėja vartininkas Yannas Sommeris.

M.Strelleris!!! Šveicarijos komandos kapitonas sulaukia tikslaus perdavimo, o puolėjas nieko nelaukęs atlieka technišką smūgį vienu lietimu. Vartininkas Petras Čechas lieka stovėti vietoje, bet kamuolys prašvilpia greta vartų „devyniukės“.

Ramiresas neišnaudoja puikios galimybės išvesti savo komandą į priekį. Edenas Hazardas atlieka „juodą“ darbą puolant, bet brazilui pritrūksta tikslumo ir svečius gelbsti vartų sargas Y.Sommeris.

Šveicarų klubas neišnaudoja šimtaprocentinės progos išsiveržti į priekį. Mohamedas Salah išnyra prieš vartininką P.Čechą, bet pastarojo nuginkluoti nesugeba.

Teisėjo pridėtą pirmojo kėlinio minutę M.Salah dar kartą išbėga vienas prieš vartininką P.Čechą ir antras kartas nemeluoja. Svečių narys siunčia šeimininkams įvartį į rūbinę ir po pirmų 45 minučių rezultatas 1-0.

.


Antrasis kėlinys. Jau antrojo kėlinio pradžioje išlyginamąjį įvartį muša F.Torresas. Ispanas pirmas suskumba prie atšokusio kamuolio ir pasižymi.

Londono ekipa įrodinėja, kas yra šeimininkė. Po identiškos situacijos tokį pat įvartį kaip ir F.Torresas muša V.Mosesas. Pirmajame kėlinyje žibėjęs afrikietis išveda savo komandą į priekį.

Davidas Luizas - tikras „Basel“ komandos žudikas. Brazilas muša įvartį į šveicarų vartus ir atsakomajame mače, o rezultatas jau 3-1 ir svečiams reikalingi net trys įvarčiai.

Šveicarijos komandos  narys Fabianas Frei drebina varžovų vartų konstrukciją. Futbolininkas atlieka labai stiprų smūgį, bet Londono ekipai pavyksta dar vieno praleisto įvarčio išvengti.

Šeimininkai perima iniciatyvą ir tiesiog žaidžia savo malonumui, tuo tarpu svečiai bando išnaudoti kontratakas ir rungtynėse atgaivinti intrigą. Deja, kol kas to šveicarams padaryti nepavyksta.

Komandų žaidimas išsilygino. Susitikimo pabaigos laukia tiek viena, tiek kita ekipa, todėl vargu, ar per likusias antrojo kėlinio minutes komandos stengsis įmušti daugiau įvarčių.

Prie antrojo kėlinio teisėjas prideda tris minutes, bet per jas rezultatas nesikeičia ir užtikrintą pergalę švenčia „Chelsea“ klubas, kuris Europos lygos finale susitiks su Lisabonos „Benfica“. Turnyro finalas vyks gegužės 15 dieną, Amsterdame (Olandija).

.

 


  • Rezultatai:
  • „Chelsea“ 3 – 1 „Basel“
  • (pirmas mačas 2-1, bendras rezultatas 5-2)
  • 45‘ [0 – 1] Mohamed Salah
  • 50‘ [1 – 1] Fernando Torres
  • 52‘ [2 – 1] Victor Moses
  • 59‘ [3 – 1] David Luiz
  • „Benfica“ 3 – 1 „Fenerbahce“
  • (pirmas mačas 0-1, bendras rezultatas 3-2)
  • 9‘ [1 – 0] Nicolas Gaitan
  • 23‘ [1 – 1] Dirk Kuyt (11 m)
  • 35‘ [2 – 1] Oscar Cardozo
  • 66‘ [3 – 1] Oscar Cardozo


NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių