Europos krepšinio ateitis: dar daugiau azarto ir greičio

2013-uosius Europos krepšinis pasitiks atsinaujinimo nuotaikomis. Sausio 24-26 dienomis Singapūre vyks FIBA techninio komiteto posėdis, kuriame bus aptarti nauji taisyklių pakitimai.

Balsavimo būdų komiteto nariai priims arba nepriims naujus krepšinio taisyklių pakitimus, kurie yra identiški Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) vyraujančioms taisyklėms.

FIBA neslepia noro, jog tarptautinis krepšinis supanašėtų su NBA lyga. Taip, anot FIBA atstovų, atsivertų didesnės galimybės bendradarbiauti su stipriausia krepšinio lyga ir padaryti krepšinį patrauklesniu akiai žaidimu.

Priimti pasiūlymai bus diegiami nuo 2013-2014 metų sezono visuose Europos krepšinio turnyruose.

Svarstomi bus šie taisyklių pakitimai:

  • Ginčo atvejais, abiejų komandų žaidėjai stos prie baudos metimų linijos ir kovos dėl teisėjo į orą išmesto kamuolio, lygiai taip pat, kaip pradedant rungtynes. Taip bus nusprendžiama, kuriai komandai atiteks kamuolys ginčo atveju.
  • Aikštelės bus dar platesnės ir ilgesnės.
  • Tritaškio linijos atstumas nuo krepšio bus dar padidintas – sieks 7,25 metro (kaip NBA lygoje).
  • Po puolime atkovoto kamuolio, atakai skirtas laikas bus sumažintas nuo 24 sekundžių iki 14.
  • Už kiekvieną techninę pražangą varžovams bus skiriamas vienas baudos metimas (ne du, kaip iki šiol) ir suteikiama galimybė pradėti naują ataką.
  • Kai iki rungtynių pabaigos lieka dvi minutės, komandinių pražangų skaičius netenka prasmės. Nuo šios laiko atžymos baudos metimai bus skiriami už dvi (ne 5, kaip iki šiol) komandines pražangas.

Šiame straipsnyje: Eurolygafibakrepšinio reformos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių