Eurolygos apžvalga: „Žalgiris“ - „Fenerbahce Ulker“

Apmaudžiai pralaimėjęs Zagrebo “Cibona” ekipai, Kauno “Žalgiris” bandys grįžti į pergalingą kelią Eurolygos turnyre. Ši kartą jų varžovas iš Turkijos - Stambulo “Fenerbahce Ulker” klubas.

 Komandų lyderiai:

“Fenerbahce Ulker” klubas turnyrinėje lentelėje žengia viena pozicija aukščiau nei Kauno”Žalgirio” ekipa. Turkai per keturis Eurolygos turus sugebėjo iškovoti dvi pergales, įveikdami tuos varžovus, kuriuos privalėjo įveikti, norint patekti į kitą turnyro etapą, - Vilerbano”Asvel” su Mindaugu Lukauskiu ir “Žalgirį” nuskriaudusią Zagrebo “Ciboną”, rašo eurobasket.lt.

 “Fenerbahce Ulker” klubas savo gretose turi Europai puikiai pažįstamų krepšininkų. Geriausiai Eurolygoje atrodo 200 cm ūgio amerikietis T.Kinsey. Iš NBA lygos sugrįžęs žaidėjas naujoje ekipoje bando įrodyti, kad “Cavaliers” klube galėjo nuveikti žymiai daugiau, nei jam leido komandos treneriai. Žaidėjas vidutiniškai surenka po 13 tšk., atkovoja po 4 kam. ir atlieka po 2 rez. perdavimus ir ypač mėgsta žaisti aštrų krepšinį. Puikiai komandos lyderiui talkina jau šeštąjį sezoną “Fenerbahce Ulker” aprangą vilkintis 213 cm ūgio centras O.Savas. Aukštaūgis atakuodamas net 70% taiklumu iš dviejų taskų zonos pelno po 11 tšk., atkovoja po 6 kam. ir asistuoja komandos draugams po 2 kartus. Trečiasis turkų žaidėjas svariausiai prisidedantis prie komandos sėkmingo žaidimo yra O.Asikas. 23 m. žaidėjas dažniausiai varžybas pradeda nuo atsarginių žaidėjų suolelio, tačiau sugeba pelnyti po 8tšk., mesdamas dvitaškius metimus net 62% taiklumu, prideda po 6 atk. kam. bei asistuoja ir perima po 1 kamuolį.

“Žalgirio” gretose geriausią žaidimą prieš Zagrebo “Cibona” ekipą demonstravo komandos puolėjas iš JAV - T.Watsonas. Vos 203 cm ūgio krepšininkas sugebėjo pelnyti 9 tšk., atkovoti net 12 kam. ir blokuoti net 4 varžovų metimus. T.Watsonas Zagrebe buvo tas žaidėjas, kuris stengėsi labiausiai, jog komanda nutrauktų savo kelių pralaimėjimų seriją. Eurolygos turnyre puikią formą įgaunantis milžinas iš Slovėnijos M.Begičius sulig kiekvienomis varžybomis įrodo, kad jo žaidimo kokybė tik gerės. Jaunasis vidurio puolėjas buvo rezultatyviausias “Žalgirio” krepšininkas Kroatijoje vykusiose varžybose. Žaidėjas viso surinko 14 tšk., sumesdamas visus metimus iš žaidimo (6/6 dvit. -red.), bei pridėjo 4 atšok. kamuolius. Fantastiškoje formoje šiuo metu esantis komandos snaiperis M.Brownas Zagrebe buvo sustabdytas ir užgesintas. Amerikietis sugebėjo pelnyti vos 7 tšk., atkovoti 5 kam., atlikti 2 rez. perdavimus ir buvo priverstas suklysti net 5 kartus. Kauno “Žalgirio” ekipos kapitonas D.Šalenga ir toliau išlieka sąžiningas sau, demonstruodamas banguotą ir nepastovų žaidimą. 197cm ūgio krepšininkas praleido daugiausiai laiko aikštelėje (37min - red.) iš visų žalgiriečių, tačiau jo pilnai išnaudoti nesugebėjo. Žaidėjas surinko 6 tšk. ir atkovojo 6 kamuolius.

Komandų “X” faktoriai:

“Fenerbahce Ulker” komandoje galime išvysti garsiojo “blogiuko” Mirsado Turkčano pavardę. Po nesusipratimo su dviem pasirašytais kontraktais, kuomet žaidėjas buvo sutaręs tiek su “Efes Pilsen” ekipa, tiek su “FenerbahceUlker” klubu, šiuo metu krepšininkas vis dar negali padėti savo komandai. Prie tų, galėjusių tapti slaptuoju ginklu, žaidėjų buvo ir mums gerai pažįstamo Willie Solomono pavardė. Tačiau sužaidęs vos dvejas Eurolygos rungtynes, prieš kelias savaites abipusiu susitarimu komanda nutraukė sutartį su amerikiečiu. Šiuo metu dar viena bėda, užklupusi Turkijos vicečempionų ekipą, yra trenerio B.Tanjevičiaus neaiškus likimas komandoje.  Po pasirodžiusių gandų, jog treneris buvo atleistas, oficiali klubo svetainė juos paneigė ir informavo, jog treneris vis dar dirba klube. Komandos “buksavimas” Turkijos čempionate būtent ir privertė pasklisti tokiems gandams. Nepaisant šiuo metu išbalansuotos “Fenerbahce Ulker” komandos vidinės atmosferos, ekipa vistiek kausis Kaune iki galo ir sieks išlipti iš šios duobės bei pagerinti komandos psichologinį mikroklimatą. Kauniečiams ypač reikia saugotis “Fenerbahce Ulker” komandos aukštaūgių ir staigiųjų komandos amerikiečiu duetų. Komandos aukštaūgių grandis yra viena geriausių Eurolygoje, tad neveltui turkų klubas yra viena geriausiai dėl kamuolių kovojanti ekipa turnyre. B.Tanjevičiaus treniruojama komanda stengiasi agresyviai gintis prieš kiekvienus varžovus ir neleisti rinktis laisvų taškų. Nors ekipai kolkas sekasi šį aspektą įgyvendinti sunkiai, bet krepšininkai vis labiau susižaidžia. “Fenerbahce Ulker” klubas yra viena mažiausiai kamuolių perimanti ir daugiausiai pražangu susirenkanti ekipa Eurolygoje.

“Žalgirio” slaptasis ginklas - emocinis nusiteikimas. Po, galima sakyti, neoficialių Eurolygos varžybų ir pergalės prieš principinius varžovus - Vilniaus “Lietuvos Rytą”, kauniečiai bus žymiai labiau nusiteikę ir įgavę energijos bei pasitikėjimo. Nors komanda jau pralaimėjo tris Eurolygos varžybas iš eilės, pergalė prieš vidinių problemų kamuojamą Turkijos klubą ypač pagerintų kauniečių situaciją dėl patekimo į TOP16. Lietuvoje siaučiant oficialiai paskelbtai gripo epidemijai, žalgiriečių stovykloje pagrindinės sudėties žaidėjai yra sveiki ar jau baigiantys galutinai pasveikti. Varžybos vyks Kauno sporto halėje, savų fanų apsuptyje, todėl tai didina šansus, jog kauniečiams žaidimas klostysis žymiai geriau.

Varžybų stilius:

“Žalgirio” propoguojamas puolamasis krepšinis kolkas didesnių dividendų neduoda. Kauniečių klubas yra viena prasčiausiai puolančiu ekipų, per varžybas tepelnydama tik po 64 tšk. Varžybos Kauno sporto halėje būna visuomet rezultatyvesnes (surenka po 71 tšk.), todėl to galime tikėtis ir šiose rungtynėse. M.Pocius po pergalės prieš “Lietuvos Rytą” grįžo į savo puikaus žaidimo vežias, kokias matėme sezono pradžioje. D.Šalenga šiame mače taip pat buvo vienas naudingiausių komandos žaidėjų. Puikaus kapitono žaidimo bus tikimasi ir mače pries Stambulo klubą. Turkijos vicečempionams komandinis puolimas klostosi žymiai geriau. Svarbu pastebėti, jog turkų komanda neleidžia pabėgti savo oponentams. Pralaimėjimas “Barcelona” klubui buvo 13tšk skirtumu, “Žalgirį” sutriuškinusiai Sienai - tik  4 taškais. Nesisekant pulti, turkai kibiai ir agresyviai ginasi, nevengdami prasiženginėti taip klampindami varžybas lėtame ir nervingame žaidime. Labai svarbu žalgiriečiams bus sumesti baudų metimus, kurie labai prisidės prie galimybės išplėšti pergalę penktojo turo Eurolygos varžybose.

Dvikova tarp Kauno “Žalgirio” ir Stambulo "Fenerbahce Ulker” ekipų jau šį trečiadienį 19.45val.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių