Estai siūlo naują olimpinę rungtį – kykingą

Jau svajojant apie kitas olimpines žaidynes, neįprastos estų sporto šakos mėgėjai tikisi ten išvysti savo atstovus.

Kol stipriausi pasaulio atletai rungėsi dėl paskutiniųjų Londono olimpinių žaidynių medalių, kelios dešimtys Estijos sportininkų varžėsi naujai išrastoje išskirtinai estiškoje rungtyje – kykinge.

Kykingas – tai supimasis ant specialiai sukonstruotų sūpynių. Kiekvieno atleto tikslas – apsisukti visą 360 laipsnių ratą apie sūpynių ašį. Laimėtoju skelbiamas sportininkas, sugebantis tai padaryti lėčiausiai.

Saugumo sumetimais kiekvienas atletas pririšamas prie sūpynių, o tada, teisėjui švelniai stumtelėjus, sportininko sėkmė jau priklauso nuo jo paties jėgos, svorio ir pusiausvyros kontrolės.

Atletui reikia ir nemažai drąsos, nes atliekant visą apsisukimą žemyn galva pakimbama maždaug 20 metrų aukštyje, o gravitacijos jėgos spaudimas reikalauja stiprių kojų.

Tačiau kykingo išradėjas teigia, jog šiai sporto šakai nereikia jokio išankstinio pasiruošimo. Estija jau turi kykingo federaciją ir tikisi, jog greitai estiška gimnastikos rūšis taps olimpine sporto šaka.


Šiame straipsnyje: Olimpiadakykingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aras Valiulis

Aras Valiulis portretas
TERE TULEMAST,ESTIMAA,ARMASTUUD JA SOPRUS

teiseKOVOTI

teiseKOVOTI portretas
nieko nzn,, bet skateboardingas tai privalo būt olimpiadoi,, betkokia rūšis, ar kas aukščiau iššoks an rampos,, ar triukai vertinami teisėjų,, bet čia daug geresnis sportas nei daugelis esančių olimpiadoi

Lietuvis

Lietuvis portretas
Ripką, virvės traukimą - į Rio olimpiadą!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių