Estai nestabdo: įveikė Rumuniją ir tapo čempionato lyderiais

  • Teksto dydis:

Estijos rinktinė ir toliau nemažina apsukų – paskutinę mačo minutę pelnytu įvarčiu 1:0 palaužę rumunus jie ir vėl iki vakarinių rungtynių pakilo į pirmąją poziciją pasaulio ledo ritulio čempionato IB divizione.

Pirmąja poilsio diena Rumunijos atstovai pasinaudojo maksimaliai. Suteikę reikalingo poilsio savo esamiems žaidėjams, rumunai sugebėjo suorganizuoti ir ekipos papildymą, kuris buvo itin reikalingas po to, kai keturiems natūralizuotiems rumunams nebuvo leista pasirodyti pirmenybėse: prie 16 čempionatą pradėjusių ledo ritulininko prisidėjo dar keturi jų tautiečiai, kurie šiame čempionate debiutavo būtent trečiame mače.

Nuo pat rungtynių pradžios estai stengėsi sukaustyti varžovų puolimą, o patys du kartus turėdami kiekybinį pranašumą stengėsi pralaužti varžovų gynybą. Nors kartą jie buvo labai arti tikslo, įvarčių pirmajame kėlinyje žiūrovai neišvydo.

Panašus vaizdas ant ledo buvo ir antrojo kėlinio metu, tačiau jame jau rumunai dukart buvo įgiję vieno žaidėjo persvarą. Visgi, pavojingiausią progą jie sukūrė komandoms žaidžiant lygioms sudėtims, kai Rumunijos puolėjas buvo pabėgęs vienas prieš varžovų vartininką, tačiau kaip ir prieš tai buvusiuose epizoduose, paskutinį žodį tarė vartininkas, atremdamas metimą.

Sužaidus du kėlinius rezultatas vis dar buvo 0:0, o pagal atliktus metimus nežymią persvarą turėjo Estijos ekipa (19 prieš 16).

Trečiojo kėlinio pradžioje ekipos ir toliau laukė varžovų klaidų, o sužaidus septynias minutes progą pasižymėti gavo rumunai, tačiau jų žaidėjas likęs vienas prieš vartininką priėmė sprendimą perduoti ritulį atgal, kur nebuvo nė vieno jo komandos draugo ir iš pavojingos situacijos Rumunijos rinktinė nieko neišpešė.

Kėliniui įpusėjus dvi iš eilės estų pražangos paliko juos žaisti trise prieš penkis, o Rumunijos rinktinė buvo arčiausiai savo įvarčio: po jų atlikto smūgio rutulį prieš pat kertant vartų liniją išmušė Estijos gynėjas.

Per likusią kėlinio dalį progų pasižymėti turėjo ne viena rinktinė, o aktyviau varžovus spaudė Estija, kuri galiausiai už savo bandymus buvo apdovanota įvarčiu: jau prasidėjus paskutinei mačo minutei įvartį pelnė Riho Embrichas (59:07, rez. perd. Andrejus Makrovas, Robertas Rooba).

Vos minutę savo atsakui turėję rumunai vartininką šeštu žaidėju pakeitė tik likus šešioms sekundėms iki mačo pabaigos, o tuo metu tiek Rumunijos, tiek Estijos treneriai pasinaudojo proga paimti pertraukėlę ir duoti nurodymus savo komandai. Nurodymai labiau padėjo estams, kurie lengvai perėmę ritulį išplėšė antrąją savo pergalę.

Geriausiu mačo žaidėju Rumunijos rinktinėje išrinktas Roberto Gliga, o estų ekipoje geriausias buvo vartininkas Villemas-Henrikas Koitmaa.

Viena dvikova pasaulio ledo ritulio čempionato IB divizione šiandien jau įvyko – Kroatija 4:2 įveikė Ukrainą. Tuo tarpu 19:30 val. įvyks svarbiausias šio turnyro mačas tarp Lietuvos ir Japonijos, kuriame gali spręstis aukso medalių likimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių