„Energijos“ ledo ritulininkai tapo Lietuvos čempionais

  • Teksto dydis:

Lietuvos ledo ritulio čempionato finalo serijos trečiose rungtynėse Elektrėnuose trečiadienio vakarą vietos „Energija“ pratęsė rekordinę nepralaimėtų rungtynių sezone seriją iki 25-ių, 6:3 (2:0, 2:2, 2:1) nugalėjo „Juodupę“, laimėjo seriją 3:0 ir antrą sezoną iš eilės tapo Lietuvos ledo ritulio čempione, rašo portalas hockey.lt.

Pirmosios dvi serijos rungtynės baigėsi 5:2 ir 2:0 „Energijos“ naudai.

Pirmą kartą Lietuvoje vykusiose rungtynėse teisėjavo KHL (Kontinentinė ledo ritulio lyga) patirties turintis arbitras baltarusis Vladimiras Nalivaika ir Baltarusijos „Ekstra“ lygoje dirbantis Miroslavas Jarecas.

Dvikovą lyg ant sparnų pradėjo „Juodupė“, pailsėjusi po trijų rungtynių maratono. Svečiai rezgė atakas vieną po kitos, bet puikiai vartus gynė „Energijos“ vartų sargas Elvinas Karla.

„Energija“ retai svečiavosi prie varžovų vartų ir žaidė kiek neįprastai, „antru numeriu“. Tačiau tai nesutrukdė šeimininkams įmušti įvartį. Vienos iš retų atakų pirmajame kėlinyje prie varžovų vartų nuo mėlynos linijos smūgiavo ir „Energiją“ į priekį išvedė komandos senbuvis Rolandas Aliukonis (12:06).

Po „Juodupės“ pražangos Deividas Kazlauskas padvigubino „Energijos“ pranašumą (15:12).

Kėlinys baigėsi „Juodupės“ atakomis daugumoje ir fantastiškais E.Karlos atremtais smūgiais, ne kartą gelbėjant savo komandą.

Antrojo kėlinio pradžioje Rokiškio rajono komanda prasižengė du kartus iš eilės ir penkiese prieš tris žaidę elektrėniškiai išbandė varžovų vartų skersinio tvirtumą.

„Energija“ „atsidėkojo“ varžovams dviejomis pražangomis ir dabar jau „Juodupė“ įgijo šansą ir jį išnaudojo po ilgai užsitęsusios atakos, kai į tuščius vartus nepataikė A.Katulis. Dar po kelių smūgių atšokusį ritulį į tuščius vartus pasiuntė Aleksejus Nikulinas (25:47). Gausiai susirinkę „Juodupės“ sirgaliai pašėlo.

Netrukus „Energija“ dar kartą pažeidė taisykles, tačiau laiku nepasikeitę juodupėnai praleido įvartį daugumoje, kai juos nubaudė Povilas Verenis (31:51).

Netrukus iš peržiūros Šveicarijoje grįžęs Ilja Četvertakas (36:01) padidino skirtumą iki 4:1, tačiau ir po šio įvarčio „Juodupė“ nepasidavė. Rezultatą sušvelnino Artūras Katulis, pasiuntęs varžovams įvartį į rūbinę (39:39).

„Energija“ varžovų signalą suprato ir iš rūbinės grįžo su atsakymu – Aimas Fiščevas perdavė atsakymą, atstatydamas trijų įvarčių persvarą (41:07).

„Juodupei“ beliko tik titaniškas kelias pergalės finalo serijoje link.  Ataka keitė ataką, svečiai Bandė išnaudoti trečią daugumą iš eilės o „Energija“ ir toliau mušė įvarčius – perėmęs ritulį ir pabėgęs nuo varžovų I.Četvertakas (53:48) mažumoje apramino aistras ant ledo ir tribūnose – 6:2.

Neilgam. Aikštelėje kilo muštynės, D.Kazlauskas gavo rungtynių nuobaudą, o po 2 baudos minučių į aikštelę iššokęs A.Katulis sušvelnino skirtumą iki 3:6. Ir tai buvo viskas. „Juodupė“ geriausiu rezultatu klubo istorjoje – antrąja vieta Lietuvos čempionate baigė finalo seriją.

„Energija“ antrus metus iš eilės džiaugėsi aukso apdovanojimais ir nugalėtojų taure. Komandas apdovanojo Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis ir Elektrėnų rajono meras Kęstutis Vaitukaitis.

„Praėjusių metų ir šių metų finalus lyginti sunku, nes buvo skirtingi pagal trukmę. Dabar net švęsti nebus kada, laukia vyrų rinktinės stovykla“,- po pergalės sakė „Energijos“ žaidėjas Rolandas Aliukonis.

„Tikrai „Juodupė“ po tokio sezono nesustos ir kitais metais, tikiuosi, bus dar geresni rezultatai. Šiemet komandai pritrūko susižaidimo“,- sakė „Juodupės“ gynėjas A.Katulis.

Naudingiausiu atkrintamųjų rungtynių gynėju pripažintas A.Katulis, geriausio vartininko titulas atiteko E.Karlai, geriausiu puolėju paskelbtas Povilas Verenis. Naudingiausio atkrintamųjų varžybų žaidėjo prizą atsiėmė R.Aliukonis.

Besibaigiantį ledo ritulio sezoną netrukus pratęs dvi šalies rinktinės. Balandžio 2-9 dienomis Korėjoje, pasaulio ledo ritulio čempionato IIA divizione kausis Lietuvos U-18 rinktinė, o balandžio 23-29 dienomis Lietuvos nacionalinė rinktinė Belfaste (Didžioji Britanija) kovos pasaulio ledo ritulio čempionato IA divizone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių