„Energija“ namuose atsirevanšavo „Chimik-2“

  • Teksto dydis:

Ilgmetis Lietuvos rinktinės ir Elektrėnų „Energijos“ žaidėjas Rolandas Aliukonis pelnė du gražius įvarčius, kurie leido elektrėniečiams nutraukti šešių iš eilės pralaimėjimų seriją Baltarusijos aukščiausioje lygoje.

„Energija“ namuose panaiko vieno įvarčio deficitą ir 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) nugalėjo Navapolacko „Chimik-2“ ekipą bei atsirevanšavo jiems už prieš mažiau nei savaitę svečiuose patirtus pralaimėjus 4:5 (po pratęsimo) ir 3:6.

Rungtynių pradžioje komandos nedemonstravo gražaus ledo ritulio ir žaidė gana pasyviai. Pirmiesiems pasisekė „Chimik-2“ ledo ritulininkams, kurie po Aleksandro Kazankovo (12:35) įvarčio išsiveržė į priekį 1:0.

Antrame kėlinyje žaidimas kardinaliai pasikeitė. Nors pirmame kėlinyje svečiai visiškai išvengė baudos minučių, tčiau antame užsidirbo penkis pašalinimus (10 baudos minučių). Pagal šį rodiklį neatsiliko ir „Energija“ - Laisvydas Kudrevičius už smūgį vartininkui buvo nubaustas 2+10 baudos minutėmis, o dar keturi žaidėjai taip pat turėjo prisėsti ant nubaustųjų žaidėjų suolelio.

Tokia rungtynių eiga padėjo „Energijai“ persverti rezultatą. Vos tik grįžęs nuo nubaustųjų suolelio, R.Aliukonis (27:41, rez. perd. Deividas Kazlauskas) atliko itin stiprų ir labai tikslų smūgį bei išlygino rezultatą (1:1).

Netrukus Elektrėnų klubo sirgaliai ir vėl galėjo džiaugtis: dar vienas tikslus R.Aliukonio (35:20) smūgis ir šeimininkai pirmą kartą išsiveržė į priekį - 2:1.

Trečiame kėlinyje ir toliau dominavo „Energijos“ ledo ritulininkai. Pasižymėti pavyko ir pirmąsias rungtynes šį sezoną Baltarusijos aukščiausioje lygoje žaidusiam Povilui Vereniui (48:20, rez. perd. Dovydas Kulevičius ir Titas Milašius), kuris sulaukė idealaus D.Kulevičiaus perdavimo ir atsidūręs vienas prieš vartininką jį nuginklavo (3:1).

Rungtynėms artėjant į pabaigą puikią ataką surengė „Energijos“ jaunimas: Rokas Bazys atliko perdavimą iš už vartų, o iš artimos distancijos į vartų viršų pataikė L.Kudrevičius (57:19) bei užtvirtino „Energijos“ pergalę trijų įvarčių skirtumu - 4:1.

Visas rungtynes „Energijos“ vartus gynė Aurimas Uscila.

„Energija“ per 25 rungtynes yra iškovojusi šešias pergales ir su 19 taškų tarp keturiolikos komandų žengia dvyliktoje vietoje, tuo tarpu „Chimik-2“ ledo ritulininkai per 27 susitikimus iškovojo aštuonias pergales ir su 25 taškais užima vienuoliktą poziciją.

Kitas tarpusavio rungtynes „Energija“ ir „Chimik-2“ ledo ritulininkai žais sekmadienį nuo 13 val. Elektrėnų ledo rūmuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių